Uitreiking Doe Boek! Woensdagmiddag 5 september overhandigde wethouder Ton Linssen in stadspaleis het Markiezenhof het 1e exemplaar van het Stadsstenen doe-boek aan Diederick, hoofdrolspeler van het gelijknamige openluchtspektakel. Het doe-boek is ontwikkeld in het kader van 800 jaar stad en laat kinderen op een laagdrempelige en originele manier kennis maken met de geschiedenis van Bergen op Zoom.

Veel belangstelling

Voor de lancering van het doe-boek hadden tientallen kinderen zich verzameld bij het Markiezenhof, in het decor van openluchtspektakel Diederick. Op bijzonder wijze ontving Diederick het 1e boek uit handen van de wethouder. Stadssteen Loes van 't Hof had zich verstopt in het paleis om het boek eerst zelf te lezen. Na luid geroep van de aanwezige kinderen liet Loes het boek uiteindelijk uit een raampje zakken zodat het boek aan Diederick kon worden overhandigd. Na afloop waren er in beperkte oplage gesigneerde exemplaren door Ger van de Gertrudis, Stadssteen uit de Peperbus, verkrijgbaar. Tot slot kregen alle kinderen een verrassing mee naar huis.

Samenwerking

Wethouder Linssen is bijzonder trots op het doe-boek.''Bergen op Zoom is 800 jaar oud maar vooral ook 800 jaar jong.  Met dit boek worden kinderen op een aansprekende manier betrokken bij de geschiedenis van de stad. Het Stadsstenen doe-boek is tot stand gekomen door de samenwerking van veel mensen in de stad die zich vrijwillig hebben ingezet.  Het resultaat is een origineel boek voor inwoners en bezoekers aan Bergen op Zoom.''

Doeboek

De Stadsstenen, allemaal afkomstig uit markante monumentale bouwwerken in Bergen op Zoom, vertellen in dit doe-boek op geheel eigen wijze over de geschiedenis van de stad. Het doe-boek staat vol met leuke items zoals het riooldoolhof van Greet van de Grebbe, een leesverhaal van Pek van de Poort over ‘het mes’, weetjes, kleurplaten, puzzels en nog veel meer. Het doe-boek is vanaf donderdag 6 september voor € 2,95 verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal en diverse winkeliers in Bergen op Zoom.

Onze fotograaf Niels Krebbekx was ook ter plaatse, zie de foto's met zijn naam.