Een zomer met grote namen in Gebouw-T

Waar het bij de meeste poppodium in Nederland vrij rustig blijft qua optredens in de zomer is dit in Gebouw-T niet van toepassing. Naast de gratis zomerconcerten die Gebouw-T organiseert op elke donderdag tot en met 16 augustus, heeft het poppodium ook een paar grote namen weten te strikken. De grote namen: Sepultura op 8 augustus en Bløf op 10 augustus. En ook na de zomer biedt het programma al veel goeds, zoals Trijntje Oosterhuis, The Scene, Vive La Fête en Blaudzun.

Met al meer dan 27 jaar ervaring kan gezegd worden dat de Braziliaanse thrash metal band Sepultura één van de grootste namen is in metal geschiedenis. Woensdag 8 augustus komt deze band naar Gebouw-T in Bergen op Zoom. Het is één van de twee optredens in Nederland die ze deze periode doen. Het optreden staat in het kader van hun wereldtournee ‘Kairos’, genoemd naar het laatst uitgebrachte album. Dit album wordt door metalmagazines uitgeroepen als één van hun beste albums ooit.

Over Bløf hoeft weinig meer gezegd te worden. De Zeeuwse band scoorde hits met ‘Liefs uit Londen’, ‘Alles is Liefde’ en recentelijk ‘Als ik groter ben’. De band stond al twee keer eerder in het jonge poppodium. Deze twee optredens zijn de band erg goed bevallen, waardoor ze zelf aangaven graag dit jaar weer een keer terug te komen. Bløf staat in november ook in de nieuw geopende megazaal Ziggo Dome.

Het programma van Gebouw-T in het najaar biedt voor ieder wat wils. Soulliefhebbers kunnen 20 oktober genieten van Sabrina Starke. Liefhebbers van het programma Tour du Jour kennen Danny Vera wel, die 13 oktober op het programma staat. Blaudzun komt op 30 november zijn gevoelige liederen vertolken en de aankomende Voice of Holland diva Trijntje Oosterhuis laat op 21 september horen waarom zij een volwaardig jurylid voor dit populaire talentenjacht programma is. Een volledig overzicht van de programmering van Gebouw-T is te vinden op www.gebouw-t.nl.

Tickets voor optredens in Gebouw-T zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, of via De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom).