Esther van de Wekke biedt weer bijzondere dagen. “Het is onze visie dat we onze klanten iets speciaals bieden, iets bijzonders dat afwijkt van anderen.”

Het is daarom ook dat Esther ons wijst op zondag 21 juni wanneer Bistro Poncin haar klanten een kaasdiner aanbiedt. Ik vraag me af wat ze eigenlijk met een kaasdiner bedoelt?

 

“We beginnen om 16.00 uur met een aperitief en kaas natuurlijk, daarna volgen 5 gangen met in elk gerecht een andere kaas verwerkt. Tussen de gangen door legt Jacques Snepvangers van alles uit over kaas, van de geschiedenis tot hoe je kaas het beste kunt bewaren en eten. Uiteraard sluiten we af met een heerlijke kaasplank met kazen waar Jacques wat dieper op in zal gaan.” Ik ken Jacques zelf ook en deze guru op ‘kaasgebied’ weet ons als geen ander door zo’n middag te loodsen.

 

“Een super gezellige middag/avond, met heerlijk eten en leuke en nuttige informatie over kaas. Geen statige lezing, maar mooie anekdotes en geschiedenis van Franse kazen. Tevens natuurlijk een super cadeau voor Vaderdag! Het is wel op reservering, dus neem even contact met ons op.”

 

Ik wil graag nog even weten waarom nu een kaasdiner? “Om onze gasten weer eens wat anders te brengen en nieuwe gasten kennis te laten maken met Poncin! Elke 2 maanden organiseren we zo'n avond, deze keer kaas, een volgende keer de Elzas streek, een keer wild, een keer Provence, etcetera.”

 

Overigens heeft Esther nog zo’n speciale dag voor ons in petto:” Oh en nog een evenement voor op de kalender, 14 juli hebben we weer een table d'Hôte!: 1 keer per twee maanden organiseren we deze avond. Een avond eten aan een lange tafel, het eten geserveerd op schalen en iedereen pakt wat hij wil. Deze keer op 14 juillet, de nationale Franse feestdag. We beginnen om 18.30 met een aperitief en serveren daarna een 3 gangen menu. De flessen wijn staan op tafel evenals het brood, water en salade. Lekker eten en drinken in een ongedwongen huiskamer sfeer. Geen poespas maar lekker gevulde schalen met eten op tafel. Uiteraard eten we van Frans brocante servies wat extra bij zal dragen aan de sfeer deze avonden.”

 

Mij loopt het water al in de mond en ik kan me levendig voorstellen hoe zo’n avond er uit gaat zien. Iedereen die ooit in Frankrijk is geweest kan zich deze gezelligheid voorstellen. Wat wil Esther eigenlijk bereiken met deze acties vraag ik me af? En hoe past dit in het beeld dat ze van Bistro Poncin wil schetsen?

 

“Wij willen een gezellige avond met een groep mensen die bij elkaar aan tafel schuiven en zo een mooie avond met elkaar beleven. Mooie verhalen over Frankrijk, genieten van het lekkere eten en de gemoedelijke sfeer. Net als op vakantie! Het intieme van onze bistro in combinatie met net dat beetje extra willen doen voor je gasten. Met het organiseren van dit soort leuke avonden hopen wij de 'fanclub' van de bistro te vergroten.”

 

Adres: Steenbergsestraat 3, 4611 TC Bergen op Zoom

Telefoon:0164 266 333

www.bistroponcin.nl