Open middag op 9 juli in gezondheidscentrum de Eglantier te Roosendaal

Stichting Conaction is op 1 juni van start gegaan op een nieuwe locatie, in gezondheidscentrum de Eglantier. In deze locatie zal Conaction onder andere de beproefde PWR House methodiek inzetten om probleemjongeren weer perspectief te bieden . Op 9 juli presenteert Stichting Conaction haar ideeën, aanpak, team en locatie tijdens de open middag vanaf 15.00 in de Eglantier.

Stichting Conaction is een vernieuwende welzijnsorganisatie die zich sinds 2012 inzet op het gebied van maatschappelijke dienstverlening in de regio West-Brabant. Conaction verzorgt vanaf 2012 jongerenwerk in de gemeente Rucphen en levert sinds begin 2015 een generalist algemene hulpverlening in de gemeente Woudenberg. Vanaf 1 juli voegt de stichting een aantal nieuwe activiteiten aan haar aanbod toe.

Start
Op dat moment start Conaction officieel met haar programma in gezondheidscentrum de Eglantier te Roosendaal. Vanuit deze locatie past de stichting de PWR House methodiek toe. Deze aanpak is bedoeld om jongeren die meervoudige (gedrags)problemen hebben weer op het juiste spoor te krijgen. De PWR House methodiek bestaat uit sport en educatie en is er op gericht om hen weer een dagritme en eigenwaarde te bieden zodat ze klaar zijn voor hun volgende stappen in de maatschappij. De aanpak wordt zowel toegepast voor de doelgroep onder de achttien die nog leerplichtig is, als voor jongeren boven deze leeftijd die vrijwillig hulp en begeleiding zoeken.

Re-integratie
Naast de gedragstrainingen voor jongeren is Conaction ook gestart met het begeleiden van volwassenen richting maatschappelijke activering en re-integratie.  De werkzaamheden bestaan onder andere uit het inzetten van een gastvrouw, het verzorgen van balie werkzaamheden en het bieden van ondersteuning in de kantine en het restaurant waar maatschappelijke activiteiten voor buurtbewoners plaatsvinden. Het doel is een zinvolle dagbesteding bieden en het opdoen van werkervaring en ritme.

Samenwerking
Conaction past de in Eindhoven ontwikkelde PWR House methodiek toe en werkt nauw samen met de initiatiefnemers hiervan. Ook is er een partnerschap met de (gesloten) jeugdinstelling SJSJ Almata en GGZ instelling de Viersprong. Beide organisaties laten een deel van haar cliënten gebruik maken van de PWR House methodiek, maar vanuit Conaction kan er ook extra zorg van deze instellingen worden ingezet.

Aanbod
Conaction heeft in de Eglanier ook beschikking over een kleinschalige horecagelegenheid c.q. kantine. Jongeren die aan de slag gaan met het PWR programma, kunnen zo een leer-werk traject horeca volgen onder begeleiding van een leermeester. Het mes snijdt dan aan twee kanten: ervaring voor de jongeren en horeca voorziening voor de gebruikers, bewoners en omwonenden van de Eglantier. De bedoeling is dat het horecagedeelte in de toekomst uitgroeit tot een voorziening voor de gehele wijk.

Overige diensten
Conaction gaat in de toekomst meer doen. Zo wordt er gewerkt om ondersteuning en begeleiding te bieden aan patiënten met een NAH (niet aangeboren hersenletsel),  maar ook aan gezinsondersteuning en buurtbemiddeling. Het volledige dienstenpalet staat omschreven op de website www.conaction.info.

Uitnodiging
De stichting nodigt geïnteresseerden uit om op 9 juli de open middag te bezoeken in gezondheidscentrum Eglantier aan de Eglantier 1F te Roosendaal, ingang Kennedylaan bij zorgplein Kroevenpoort. Van 15.00 tot 18.00 uur opent Conaction haar deuren met een feestelijke opening, presentatie van medewerkers en werkwijze, een informatiemarkt en rondleiding door de locatie..

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de locatie op www.conaction.info. Geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid aanwezig te zijn op deze middag? Ook dan gaat Stichting Conaction graag met je in gesprek. Neem contact op per mail voor een afspraak.