Kunst met de hoofdletter K in de beeldentuin van Paula Withagen aan Daansbergen 48 te Halsteren

 

Ik ken Paula al weer een aantal jaartjes en elk jaar verheug ik me weer op een paar speciale weekenden; het zijn die twee zaterdagen en zondagen dat de Kunst hoogtij viert in haar al prachtige Beeldentuin.

Ik vraag me af of er dit jaar wat anders is dan anders. Paula kijkt me aan, krijgt dan die speciale ondeugende grijns over haar gezicht die ik zo goed heb leren kennen en zegt:"Ja zeker is er iets anders dit jaar. We hebben er 'n jonkie bij van amper 20 jaar: Froukje de Boer uit Hoogerheide. Ze maakt prachtige juwelen van .... brillenglazen." Ik vraag me haast hardop af wat Paula bedoelt, maar als ze me even later meetroont naar de plek waar de juweeltjes al tentoon gesteld liggen snap ik haar. Dit moet je zien, want het is echt speciaal.

Ook speciaal is het feit dat deze speciale kunstdagen niet alleen voor de bezoeker bijzonder zijn. Ik tref nog twee deelnemers aan in de tuin van Paula als ik haar bezoek voor dit interview. Els Gladiness en Ria van Dijk zijn ook volop met de voorbereidingen bezig maar schuiven graag even aan. "Een mooiere locatie ken ik niet voor een expositie, en dan nog in een mooie tijd als de zomer." Aan het woord is Els, inmiddels al een oudgediende. "Het is alweer zo'n twaalf jaren geleden toen ik pas in Bergen op Zoom was komen wonen dat ik voor het eerst naar een expositie van Paula fietste hier in haar eigen tuin. Het was prachtig." Direct neemt het gesprek z'n eigen koers want de dames dwalen af in de tijd en halen herinneringen op. "Ria hoort bij het interieur, ik ben dan ook blij dat ze terug is op deze expositie." Grapt Paula als ze zo eens naar haar oude vriendin kijkt. Hun vriendschap loopt al weer ruim 50 jaar terug in de tijd. "We zijn al heel lang samen creatief bezig", meldt Paula me nog.

Zaterdag 4 juli wordt om 15:00 uur officieel de opening gedaan door Saskia Beckeringh. Zij is een gepassioneerd kunsthistoricus.

De weekenden van 4 en 11 juli dus moet je bij Paula op Daansbergen zijn; tussen 13:00 en 18:00 uur is iedereen welkom voor en hele berg met bijzonder fraaie kunst.

Ria, Els en Paula, volop in de voorbereidingen.

 

In de weekenden van 4 en 11 juli kan je kunst komen bekijken in de Beeldentuin van Paula Withagen.

Deelnemers aan Open Dagen Beeldentuin Paula Withagen juli 2015:

Paula Withagen
Paula werkt vooral in de steensoorten Arduin, Marmer, Albast en verschillenden Serpetijn soorten. De stenen komen uit België, Italië, Spanje en Zimbabwe. Bijna altijd kapt zij menselijke figuren. Bij eenlingen zoekt zij vooral naar houding en emotie. Soms bewegen deze figuren zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding. Tot slot is voor haar de eenheid “beeld en sokkel” fundamenteel.

Ria van Dijk
Ria van Dijk komt met figuratieve schilderijen. Zij volgde schilderlessen bij een professionele kunstschilder. Haar techniek is aquarel en zij heeft de mens en zijn leven als inspiratiebron. Als bijzondere onderwerp heeft zij het Boeddhisme waar monniken centraal staan.

Froukje de Boer
Froukje de Boer is net afgestudeerd aan de opleiding Art & (Theatre) Design in Rotterdam. Kenmerkend is haar fascinatie in herbruikbaar materiaal en handwerk. Wat is begonnen als een jurk van brillen is uitgegroeid tot een sieradencollectie gemaakt van brillenglazen. Herkenbaar en eigenzinnig. Deze collectie laat je door een totaal andere bril kijken.

Els Gladdines
Els Gladdines leerde schilderen met acrylverf. Abstract werk, kleurrijk maar ook ingetogen. Gebruikmakend van allerlei materiaal in combinatie met verf. Niet alleen met de kwast, ook met spons, paletmes etc. Ze tekent met verschillende inktsoorten op papier/karton; voornamelijk 'grappige' mensen/kinderen, die ze nog 'grappiger' probeert weg te zetten. Ze is lid van KuBra, kunstenaars in Brabant. Ze exposeert haar werk sinds 2007 op diverse plaatsen o.a. in Berlijn in 2014. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Corine de Serière du Bizournet
Corine maakt hoeden, handschoenen, handtasjes, ceintuurs tot zijden bloemen en al wat je maar kunt verzinnen om je uiterlijk te verfraaien op modisch gebied. Hoofdzakelijk maakt zij draagbare hoeden op maat. Om haar klanten goed te kunnen adviseren heeft zij een opleiding kleur- en stijlconsulent gevolgd.
Corine geeft ook cursussen en workshops. Voor meer informatie mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.