Residentie Orkest voor het eerst in Bergen op Zoom. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van theater De Maagd komt het Haagse Residentie Orkest naar Bergen op Zoom.

 

Op vrijdag 4 september brengen de topmusici o.l.v. de Britse jonge dirigent Duncan Ward een concert dat ter ere van De Maagd is samengesteld, met muziek van Copland, Bernstein, Barber en Gershwin. Het gevarieerde repertoire en de speciale jubileumprijs maken dit concert zeer toegankelijk. Pianosolist deze avond is Ralph van Raat. Het concert start om 20:00, zie voor kaartjes en info: www.demaagd.nl.

 

 

Het theaterseizoen 2015-2016 begint dit keer eerder in De Maagd. Dit heeft alles te maken met haar 25-jarig jubileum als theater dat als rode draad door het seizoen heen loopt en gevierd wordt met zes Jubileumspecials. Na de eerste, de Verjaardag op 30 augustus, wordt de tweede verzorgd op 4 september door het Residentie Orkest uit Den Haag. Dit internationaal bekende orkest uit Den Haag was nog nooit in Bergen op Zoom en komt nu met een speciaal Jubileumconcert dat veel muziekliefhebbers zal aanspreken. Herkenning en kippenvel alom bij het Amerikaanse repertoire van de wereldcomponisten: Copland, Gershwin, Barber en Bernstein. 

 

Het Jubileumconcert begint met Fanfare for the Common Man en Rodeo van Copland. Van Gershwin klinkt zijn beroemde Rhapsody in blue, een samensmelting van klassiek en jazz. Na de pauze speelt het orkest een van de bekendste werken van de Amerikaans componist Samuel Barber, zijn Adagio for Strings (geschreven in 1936). Het thema diende als inspiratiebron voor vele artiesten waaronder The Beatles en Deep Purple en werd door dj Tiësto gebruikt tijdens de openingsceremonie van de Olympisch Spelen in 2004.

Het concert wordt swingend afgesloten met de symfonische dansen uit de nog steeds zeer populaire musical West Side Story, gebaseerd op het beroemde verhaal van Shakespeare: Romeo & Julia. Het publiek hoort tijdens dit knallende slot van de avond de bekendste thema’s uit deze musical waaronder Maria en Somewhere.

 

Dirigent bij het voor De Maagd samengestelde Jubileumconcert is de Brit, Duncan Ward. Volgens de BBC is dit jonge talent ‘one of the most engaging, intriguing, and exciting young talents - a real star for the future'. Pianosolist is Ralph van Raat. Deze Nederlandse pianist en musicoloog studeerde na het Sweelinck Concervatorium in Parijs en de VS. Hij heeft diverse prijzen en concoursen gewonnen.

 

 

Meer info over de voorstelling en de kaartverkoop op www.demaagd.nl