Oedenrode was de geboorteplaats van onze Kunstenaar van deze dag.

 

Zoals bij best wel veel mensen onderdrukte de waan van de dag in de naam van werk haar creatieve gevoelens. Maar Karin hakte op een gegeven moment de knoop door en begon aan wat workshops en schilderlessen. Het voedde haar drang niet voldoende en 7 jaar geleden begon ze dan ook aan de academie in België waar ze in juli van dit jaar met lof afstudeerde, of zoals de Belgen zeggen: 'Met gróót Onderscheid'.

 

Karin doet met de Kunstroute mee tijdens Kunst in de monumenten. Zo weet ze over de hier getoonde bijdrage onder andere het volgende te zeggen:" Dit schilderij was mijn afstudeeropdracht, op de kunstacademie St Lukas in Belgie, en ik ben daar met groot onderscheid afgestudeerd.

 

Ik haal heel veel inspiratie uit mijn werk als BABS tijdens het sluiten van huwelijken. Ook krijg ik regelmatig opdrachten om iets te maken. Ik maak ook schilderijen met as van mensen en dieren. Je ziet geen as zitten dat verwerk ik in hele mooie kleuren , en mensen worden daar heel blij van en ik ook.. Ik ben iedere dag thuis in mijn atelier bezig, en ontdek steeds weer nieuwe dingen."