In samenwerking met Stadlander kondigt Gebouw-T een nieuwe editie van de inmiddels succesvolle DJ contest Beat The DJ aan.

 

Talentvolle DJ’s krijgen door middel van deze wedstrijd de mogelijkheid zich aan een groter publiek te presenteren en zich als DJ verder te ontwikkelen. Nieuw dit jaar is dat ook VJ’s zich kunnen inschrijven.

Beat The DJ richt zich op jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 30 jaar die wonen in West-Brabant en Tholen. Woningcorporatie Stadlander ziet de DJ contest als een kans om de verbondenheid van jongeren met hun woonomgeving te vergroten. Deze omgeving wordt in de contest actief betrokken, onder andere door middel van het lokaal organiseren van voorrondes en het activeren van de buurtbewoners om ‘hun’ DJ te supporten. 

Dit jaar gaat Beat the DJ ook op zoek naar de beste VJ. Beeld en licht wordt steeds belangrijker in de dance scene en is een volwaardig onderdeel van het evenement geworden. Voor Beat the DJ een logische stap om ook VJ’s een kans te geven in deze contest.

De inschrijving voor Beat The DJ is inmiddels gestart  en loopt door tot 1 november 2015. Uit de inschrijvingen worden circa 40 DJ’s en producers geselecteerd die het in de voorrondes tegen elkaar gaan opnemen. De voorrondes vinden plaats op een locatie in de woongemeente van de DJ. Uit de voorrondes kiest een professionele jury een winnaar die rechtstreeks doorgaat naar de finale in Gebouw-T.

Voorafgaand aan de voorrondes vindt een workshopdag plaats in Gebouw-T, waarbij de deelnemers elkaar leren kennen en zij nuttige en leerzame tips krijgen over draaitechnieken, softwareprogramma’s en muzikaal ondernemerschap.

 

Inschrijven voor Beat The DJ kan tot 1 november via www.beatthedj.com. Beat The DJ wordt mede mogelijk gemaakt door Gebouw-T, Stadlander en Bax-Shop.