Wethouder Toine Theunis geeft op zaterdag 12 september het officiële startsein voor het Open Monumentenweekend in Roosendaal.

 

Hij doet dit om 10 uur bij het Tongerlohuys. Aansluitend gaat hij naar het Oude Raadhuis, waar een clavecimbelspeler oude muziek laat horen.

 

Het thema van dit jaar is 'Kunst en Ambacht'. Daarmee staat zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal.

In Roosendaal en omgeving (ondermeer Nispen, Wouw en Zegge) zijn veel monumenten vrij toegankelijk, waaronder zelfs enkele particuliere monumenten. Daarnaast bieden meerdere locaties een keur aan activiteiten.

 

De Stichting OMD Roosendaal heeft een folder samengesteld met alle deelnemende monumenten. Een lange lijst met locaties waar kunstenaars en (oude) ambachten worden beoefend, is opgenomen en voor de liefhebbers is er een fietsroute langs de bijzondere plekken.

 

Op zondag is in Wouw veel te doen in en rond de Sint Lambertuskerk, ondermeer een foto-expositie van twee bekende fotografen en een expositie van de kunstenaar Kees Keijzer.

Het grafisch museum ‘In den Groenen Zonck’ is beide dagen geopend.

 

vervoer

De stichting die het evenement organiseert, heeft een stijlvolle autobus uit 1961 geregeld, die deze dag een vast traject rijdt tussen de binnenstad, het station en de locomotievenloods / seinhuis. Belangstellenden kunnen hiervan kosteloos gebruik maken.

Ook de Oldtimer Vrienden Club Roosendaal (OVCR) rijdt met een aantal klassieke wagens naar diverse locaties.