Het Bravis ziekenhuis heeft besloten de kinderafdeling voortaan op één locatie te concentreren.

 

De locatie waar de kinderafdeling definitief wordt gehuisvest is locatie Bergen op Zoom. Om dit mogelijk te maken is de afgelopen maanden de voormalige kinderafdeling in Bergen op Zoom grondig verbouwd en in deze tijd was de klinische kindergeneeskunde tijdelijk gesitueerd op locatie Roosendaal.

 

De verbouwing nadert nu haar voltooiing. Op dinsdag 1 december 2015 wordt de gerenoveerde en gemoderniseerde afdeling Kind & Jeugd in gebruik genomen. Vanaf dat moment is de klinische kindergeneeskunde van het Bravis ziekenhuis gesitueerd in Bergen op Zoom en zal er in Roosendaal geen kinderafdeling meer aanwezig zijn.

Alle kinderen die op dinsdag 1 december in Roosendaal op de kinderafdeling verblijven en niet met ontslag kunnen, worden die dag verhuisd naar de kinderafdeling locatie Bergen op Zoom.

 

Kindvriendelijke afdeling
De nieuwe kinderafdeling is in Bergen op Zoom gerealiseerd op de derde en vierde verdieping en heeft een kindvriendelijke, gezellige en moderne uitstraling, die past bij de belevingswereld van het kind. De 20 eenpersoonskamers en de 3 tweepersoonskamers zijn ingericht met eigen sanitair en een vaste slaapplaats voor de ouders. Ouders kunnen zo 24 uur per dag bij hun kind zijn. Gedurende het verblijf van het kind worden de naasten intensief betrokken bij de dagelijkse verzorging.

Op de afdeling zijn ruimtes ingericht waar zowel jonge kinderen, tieners als ouders zich kunnen ontspannen en wat afleiding kunnen vinden. Zo is er een gecombineerde speelkamer met ruimte voor de ouders, een ontspanningsruimte voor tieners en diverse plaza’s waarin ouders en kinderen terecht kunnen. Veiligheid en kwaliteit staan voorop in de nieuwe afdeling.

 

Officiële opening

Op vrijdag 27 november 2015 is de officiële opening en bent u van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.