Op zondag 10 januari 2016 organiseert  Bill Bounders Orchestra zijn traditionele nieuwjaarsconcert in de grote zaal van café Bellevue aan de Antwerpsestraatweg 188.

 

Het programma bestaat uit lekker swingende nummers uit het heuse bigband tijdperk.

 

Als speciale gast hebben wij ter opluistering van dit nieuwjaarsconcert uitgenodigd: Carmen Jacobs op haar zevensnarige elektrische viool

Al bij het gezamenlijk optreden tijdens de Cultuur Carrousel was ons duidelijk dat we in deze combinatie meer konden doen. Veel publiek bleef toen zitten om de rest van het repertoire te horen. Welnu die gelegenheid komt op 10 januari a.s.

 

Na haar klassieke vioolstudie kwam Carmen in aanraking met de Gypsy-jazz muziek van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Het ijs was gebroken: sindsdien leest ze nog maar zelden van bladmuziek en improviseert ze er lustig op los. Vanaf 1987 was ze op vele jazzfestivals te horen met Naguine en later andere Hotclub de France-orkesten. Daarna zocht zij het verder van huis en reisde met verschillende jazz-bezettingen naar Duitsland, Belgie, Canada en Zweden. In 2008 richtte zij haar eigen combo Carmuze op.

 

 

 

Het belooft weer een sfeervolle middag te worden.

 

Aanvang 15.00 uur.

Toegang gratis.