Een Pop- en Rockjaarboek dat is wat JP ons aanstaande zaterdag om 17:00 uur presenteert in Boekhandel Quist te Bergen op Zoom

 

 

Spraakmakende interviews met de groten der muziek-aarde, een album top 10 samengesteld door de Soundz journalisten en medewerkers, inzicht in de turbulente ontwikkelingen in het muzieklandschap van 2015; eigenlijk kun je alles wel vinden in deze maar liefst 300 pagina's tellende pennenvrucht van Jean Paul.

 

Dat Burgemeester Petter het eerste exemplaar officieel in ontvangst zal nemen mag mooi genoemd worden. "Ik heb met hem staan praten toen hij mij de Sakko Cultuurprijs in 2013 uitreikte. Toen bleek al dat hij een groot muziekenthousiast is. Dat hij nu het eerste exemplaar in ontvangst wil nemen vind ik wel heel bijzonder en leuk." Jean Paul is sowieso wel trots op deze nieuwe mijlpaal. "Het is gewoon erg leuk dat ik onderdak vind bij een grote uitgeverij (Luijtingh-Sijthoff). Mijn boek ligt nu ook echt overal in de winkels. De 1e oplage is maar liefst 10.000 stuks. Die uitgeverij zet echt ook een heel team in waarbij alles perfect moet zijn." JP vertelt me dat er eigenlijk niet zo veel boeken van muziekjournalisten meer worden uitgegeven dus dat maakt dit best wel bijzonder. "De opmaak is mooi, er is heel veel aandacht aan besteed, er is ook een mooi foto katern in het midden."

 

Jean Paul heeft het er maar druk mee, want vrijdag moet hij nog 'even' naar de Ziggo-Club in Amsterdam waar hij de Guitar Award organiseert. "Adje Vanderberg, Jan Akkerman, allemaal grote namen die aanwezig zijn. De Award wordt toegekend aan Walter Trout en het bijzondere is dat deze met zijn band vanuit Amerika overkomt en zeker nog live zal spelen."

 

Het is een uitstapje in het muziekrijke leven van JP die de hele wereld afstruint om muzikanten interviews af te nemen. In zijn eigen blad Soundz komt dan ook de ene na de andere grootheid voorbij. Dit alles heeft geresulteerd in een nieuw boek dat nu al tot de nodige reacties leidt. "Ik krijg al allerlei berichten uit het hele land van mensen die het boek gekocht hebben."

 

Ik vraag JP of er nog iets bijzonders te beleven is tijdens zijn presentatie van aanstaande zaterdag? "Ja, eigenlijk wel hartstikke tof, de band Steeler komt live spelen. Gitarist Lucas kwam er zelf spontaan mee aanzetten dat ze graag wilden spelen en het is een geweldige band natuurlijk. Daar zeg ik geen nee tegen."

 

Natuurlijk wil ik van JP weten wat hij bijzondere interviews vond. "Don Henley van de Eagles, Ozzy Osborne, maar ook het interview met Johan Derksen was heel erg leuk. Vooral die laatste verbaasde mij met zijn openhartigheid.

 

De presentatie wordt trouwens op 12 december om 15:00 uur nog eens dunnetjes over gedaan in muziekspeciaalzaak De Waterput. Niemand minder dan Douwe Bob zal een exemplaar in ontvangst nemen waarna hij een set zal spelen. Dat belooft dus ook een bijzondere middag te worden.

 

 

2015 in Soundz; een bijzonder boek van een bijzondere muziekliefhebber en muziekjournalist, een boek dat je absoluut in je boekenkast wilt hebben voor vele uurtjes leesplezier!