Mooie presentatie - Wie langs boekenzaak Quist in Bergen op Zoom liep kon er niet onderuit dat hier op zaterdag 28 november iets speciaals plaatsvond.

 

En dat klopte ook want muziekjournalist Jean Paul Heck lanceerde zijn nieuwste pennenvrucht: ‘2015 in Soundz’, een boek vol met interviews met de allergrootste artiesten van deze wereld en een album top 10 samengesteld door medewerkers en journalisten van Soundz.

JP was erg trots dat hij onderdak vond bij een grote uitgeverij als Luitingh-Sijthoff:”Die uitgeverij zet echt een heel team in en alles moet perfect zijn.” Een deel van dat team was ook present bij deze heuglijke dag en deed het voorwoord over datgene wat ook zij als een bijzonder boek beschouwden.

De boekenzaak in de Fortuinstraat te Bergen op Zoom was goed gevuld want talloze vrienden en familieleden wilden dit bijzondere moment niet missen. Zij hadden dan ook graag een tripje door de regen over voor deze officiële presentatie van een boek dat vanaf nu in een 1e oplage van 10.000 stuks overal in Nederland te koop ligt.

Een bevlogen muziekjournalist wordt hij genoemd. En dat is een terechte constatering. Als Jean Paul over muziek praat dan flonkeren zijn ogen en vol passie weet hij het publiek te vertellen over één van zijn vele interviews. Je ziet hem in het moment terug verzinken en je ziet het verhaal voor je.

Het was Burgemeester Petter die het eerste exemplaar in ontvangst nam. “Dat is niet zomaar. Toen ik met de heer Petter in gesprek raakte nadat hij me de Sakko Cultuurprijs uitreikte (2013) bleek al dat hij een enthousiaste muziekliefhebber was.” Het was voor Jean Paul duidelijk een extra dimensie in deze presentatie.

Het respect en de achting die Jean Paul toonde ten aanzien van de Bergse burgervader bleek wederzijds. Burgemeester Petter roemde het vakmanschap van JP als het gaat om de voorbereiding maar benoemde tevens de warme sfeer die JP weet te raken bij de geïnterviewde en de wijze waarop dit in zijn verhalen gestalte krijgt.

Jean Paul vond het hartstikke tof dat de band Steeler live wilde spelen op deze voor hem speciale dag. “Gitarist Lucas kwam er zelf spontaan mee aanzetten dat ze graag wilden spelen en het is een geweldige band natuurlijk. Daar zeg ik geen nee tegen." Het werd een akoestische sessie, maar wat voor één! Deze middag toonde eens temeer de speciale kwaliteiten van deze band en waarom JP zo trots was ze op de presentatie te hebben.

Ondertussen was het tijd geworden voor een feestje. De aanwezigen werden verrast met een wijntje of biertje en de hapjes gingen rond. Ondertussen kwam de boekverkoop lekker op gang en stonden mensen na te praten over dit laatste pareltje uit Jean Paul’s hand.

De opkomst was goed te noemen op deze zaterdag. Ook de stemming zat er goed in van jong tot oud. De presentatie wordt trouwens op 12 december om 15:00 uur nog eens dunnetjes over gedaan in muziekspeciaalzaak De Waterput. Niemand minder dan Douwe Bob zal een exemplaar in ontvangst nemen waarna hij een set zal spelen.