De laatste keer voor Toon en Brigitte in het café waar de geboorte van de n'énige n'echte Berregse Kwizznaait plaats vond.

 

 

Immers, Toon en Brigitte doen het café over aan een jeugdig stel van het eiland die hun vuurdoop in de horeca op het Beurspleintje gaan beleven.

Maar genoeg daar over voor nu, want daar komen we nog wel op terug. Deze 7e kwizznaait beloofde weer veel spektakel op te gaan leveren. Er waren maar liefst 16 teams die zaten te wachten op 8 rondes boordevol moeilijke vragen, plaatjes en een hele bijzondere muziekronde...

 

Wie anders dan de torenhoge rots in de branding Cor Boere en 't meske me 't meeste verstand van éél Berrege Len Adams waren deze avond de zjuurrie. Co en Marijn hadden kosten nog moeite gespaard om deze kanjers te strikke om alles in goeie banen te leie. Hele flessen port, een volle tank jantjes en schalen vol met vers geslacht en gebraaie vlees hadden tot het 'jawoord' van deze tweekoppige jury geleid. En ze waren nodig deze avond.

 

8 rondes, een aantal pauzes en vooral veel gepieker, gezweet, wanhoop, vlucht zoeken in drank .. heel veel drank, en voornemens om het volgend jaar heel anders te doen; dat alles kenmerkte de kwizz van dit jaar. Co en Marijn slagen er elk jaar weer in om de lat hoger te leggen. Dat bleek wel uit de muziekronde die de deelnemers dit jaar een heus hoorspel à la Baantjer voorschotelde. Inspecteur Steketee, Blonde Mien en de commissaris kwamen allemaal voorbij, waarbij de nauwgezette luisteraar stemmen van Marijn, Co, Toon en Brigitte terug herkenden.

 

De club van 't Geitje, vorig jaar nog trotse winnaars, hadden Co en Marijn in het begin van de avond benoemd tot mannekes in de orde van 't Geitje. Ze kregen daartoe een geweldig juweeltje opgespeld. Ook deelde Frits namens de club worstebroodjes uit als dank dat ze het vorige jaar gewonnen hadden.   Hadden ze dat maar niet gedaan, dit jaar kwamen ze zelfs niet in de top 5 voor. De club van Rob Oosting verraste iedereen, maar nog meer zichzelf met een derde positie. Toen was het spannend wachten of 't Slokske of De Lama's, de club van 't Groene Paard, zou winnen. Uiteindelijk waren het de Lama's die met de eerste prijs gingen strijken.

 

Al met al was het een hele bijzondere avond, zeker als je als deelnemer merkt dat de avond aan het uitlopen is en dan bij het moment suprême van de prijsuitreiking blijkt dat Marijn een toverbroek aan had deze avond; immers, hij kreeg de uitslagen van de jury aangereikt, stopte hem in zijn broekzak of een of andere broekzak, om prompt de uitslag kwijtgetoverd te hebben.  Moest de zjuurrie een nieuw einduitslagenpepierke opmaken.  Maar het was een geweldige avond. Laten we hopen dat Marco en Ilse, de nieuwe uitbaters, dit volgend jaar gewoon doorzetten zoals dat met deze traditie hoort. Tot volgend jaar dus enne..... Marijn en Co, stikstéénbedankt voor een hele gezellige en leutige avond.