Met Hemelvaart staat Concours Hippique Halsteren op het programma.

 

Alweer de vijfde editie op de nieuwe locatie, Fort de Roovere. Prins Auvergne is een van de eerste gebruikers van Fort de Roovere en voelt zich verbonden met de locatie.

Daarom wil de vereniging graag de bouw van de uitkijktoren Pompejus ondersteunen. Hoe groot deze bijdrage gaat worden zal afhankelijk zijn van de sportieve prestaties van de springruiters op het komende concours. Voor ieder, op donderdag, foutloos gesprongen parcours zal er door de vereniging € 15,-- worden gedoneerd. Met een verwacht aantal van driehonderd starts kan dit bedrag aanzienlijk oplopen.

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de “Pompejus bokaal”  een wisseltrofee voor het jachtspringen. Een uniek parcours waarbij de hoogteverschillen die in het Fort zitten worden gebruikt om een uitdagend en spectaculair parcours te verrijden. Uiteraard tellen deze ook mee voor de bijdrage aan Pompejus, maar dan moeten de deelnemers eerst nog foutloos aan de finish zien te komen. 

 

Concours Hippique Halsteren zal plaats vinden op 5-6-7 mei aanstaande. Het is een evenement waarbij de paardensport voorop staat omgeven met sfeer en gezelligheid. Dit jaar zullen er ook weer diverse shows en demonstraties plaats vinden en is er een groot strodorp met vele standhouders. Kortom voor ieder wat wils. Zoals deelnemers en publiek van ons gewend zijn is toegang en parkeren gratis.