Het Anton van Duinkerken Park, of beter gezegd de Wei van Bastiaansen te Bergen op Zoom, was de locatie die gekozen werd om het evenement Foodstoet 2016 te organiseren.

 

Het was een gouden greep. Een mooie locatie voor een druk bezocht evenement dat het begin van een nieuwe Bergse traditie belooft te worden.

Het weer was heerlijk en voor diegenen die niet op zoek waren naar een overdruk strand was het hier bijzonder aangenaam vertoeven. Hele gezinnen zag je op ‘de wei’ en allemaal genoten ze van een drankje of iets lekkers te eten. Zelfs de allerkleinsten waagden zich aan een lekkernij voor ze al schoorvoetend op ontdekkingsreis togen.

Het was lekker druk maar de opstelling van het hele terrein was dan ook ideaal. De foodtrucks stonden rondom geparkeerd en overal waren tafels met banken of zelfs hele lounge sets uitgezet zodat het publiek  zich op zijn gemak neer kon zetten om te genieten van de vele gerechten die geserveerd werden met een lekker koel drankje erbij.

Het was opmerkelijk hoe trucks en busjes, ja zelfs aanhangers in heel wat vormen, getransformeerd waren tot rijdende keukens met verkoopgedeelte. Maarten Rikken, één van de organisatoren, had al eerder verteld dat er bijzondere vehikels te zien zouden zijn. Hij had gelijk, want de meest wonderbaarlijke creaties stonden helemaal in dienst in het serveren van lekker eten.

Een echte barbier had ook zijn intrek genomen op dit terrein. Alsof je terug stapte in de tijd dat er voor de man te soigneren nog echt de tijd genomen werd. Geknipt of geschoren maar dan in een superdeluxe behandeling dat was wat de man hier kon verwachten. Ook Jaap Leyte trok dan ook heel wat belangstelling op deze warme zaterdagmiddag.

Heerlijk eten en drinken, dat brengt een glimlach op ieders gezicht zoals deze dame liet zien. Op haar bordje was een waar maritiem circus te bewonderen. Kokkels, mosselen sardines, kreeft of scheerschelpen, alles was op dit culinaire feestbord te vinden. Zo wist Foodstoet bij iedereen wel een brede glimlach op het gezicht te toveren.

Overal zaten mensen of stonden ze aan statafeltjes. Het was een zomerse dag zaterdag die een flinke duit in het zakje deed. Eigenlijk was het hele weekend perfect voor dit evenement. Er was ook zoveel te zien en te proeven. Je kon op je gemak van het ene ‘terrasje’ naar het andere lopen en overal wachtte je weer zo’n leuk tentje op.

 

Iedereen wist zich te vermaken. Ook voor de allerkleinsten was er genoeg te doen om ze bezig te houden zoals je gezicht laten schminken of zo. Zo zag je hele gezinnen zichtbaar genieten van deze bijzondere dag. Tijd werd gewoonweg vergeten omdat iedereen wel iets van zijn of haar gading vond.

Ook voor opa’s en oma’s was er ampel gelegenheid om lekker met zonen en dochters en kleinkinderen op stap te gaan. Overal konden ze wel even gaan zitten en het hele reilen en zeilen op z’n gemak in zich opnemen. De tevredenheidsgraad bij de mensen was net zo hoog als de zomerse temperaturen dit weekend.

 

Bij een evenement als deze mag muziek natuurlijk niet ontbreken. Wat dat betreft was de Foodstoet erg goed georganiseerd met een groot podium waar het hele weekend lang leuke bandjes voor de nodige ambiance zorgden. Wat dat betreft is de Foodstoet een meerdaags evenement dat zich in één keer op de Bergse evenementenkalender heeft geplaatst.