Op fotojacht - Omdat het weer nog prima is bel ik Henk op zodra ik op vrijdag om 12:00 uur klaar ben met werken. "Zullen we een eindje op pad gaan?"

 

 

Even later sta ik bij Henk voor de deur. Hij staat al klaar en stapt in. Ik vraag aan hem of we eens een keer door de Rotterdamse havens zullen rijden? Laatst reden we over de snelweg en zagen we hele grote gevaarten in de havens liggen. Dat maakt ons alleen maar nieuwsgierig. Dus rijden we via de A4 naar Rotterdam Zuid om dan richting Vlaardingen te rijden. Maar tevoren slaan we al rechts af en meteen zitten we midden in de havens.

 

Ik zie het bord Heijplaat staan en ik ga die richting uit. We belanden in een alleraardigst dorp met bijzondere huisjes. Het is blijkbaar een tuindorp met een rijke cultuur. 100 jaar geleden is het gebouwd door scheepsbouwer RDM en dat zie je ook duidelijk terug aan de gebouwen en de grote loodsen. De Rotterdamse Droogdok Maatschappij heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op dit dorp. We zien de kantine, de medische post en ook een onderzeebootloods. Veel heeft een nieuwe bestemming en we zien veel studenten lopen. We rijden tot het puntje en staan een poos over de waterwegen te kijken waar flink wat bedrijf is.

 

Als we nog een enorme drijvend kraandok voortgesleept zien we worden stappen we terug in de auto en rijden we verder. We volgen de havens en rijden richting de Maas. We rijden langs de ligplaats van de SS Rotterdam en zien de oude fabriek van MENEBA, of wel de Meelfabrieken der Nederlandse Bakkerij. Even verderop staan we aan de Maas en kijken richting de Maasbrug. Het is hier heerlijk toeven want er is veel verkeer op de rivier. Een mooie afronding voor we weer richting huis gaan, inmiddels weer ruim 200 foto's verder.

Op naar het volgende ritje.