Dit weekend is het tijd voor een swingend weekend vol Jazz muziek.

 

Wie de Grote Markt opliep merkte al snel dat de terrasjes goed gevuld waren. Het was een gezellige sfeer met leuke zomerse jazz klanken. Een gevoel dat nog eens versterkt werd door het goede weer. Met een lekker zonnetje werd het zowaar nog warm ook.

 

Zijn naam is DJ Ritchie en hij is bezig om naam te maken in Bergen op Zoom en omstreken. Peter Mennes, voorzitter van JazzBoZ, had ons al eerder gemeld dat het Jazzweekend steeds breder geprogrammeerd zou worden. En met DJ Ritchie is daar weer maar eens invulling gegeven. Deze jonge diskjockey wist de jazz te vertalen naar Rock ’n Roll en Swing & Hop. Het was een lekker feestje. In de tent op de Grote Markt was zaterdagmiddag een heuse dansvloer aangelegd. Met de hippe klanken van DJ Ritchie waagden zich al snel een aantal stellen op de dansvloer. Zo zag je steeds weer koppeltjes elkaar eens aankijken met een brede glimlach om dan de beentjes te laten bewegen op de uitdagende klanken die DJ Ritchie de dansers voorschotelde.

Na de klanken van de DJ in de tent was het de beurt aan de Ohno! Jazzband om het publiek bezig te houden terwijl de tent voor de volgende activiteit werd klaar gemaakt. Onnodig te zeggen dat deze gerenommeerde jazz band die ook twee dagen door de stad liep in het kader van de streetparade het publiek weer wist te vangen met haar vrolijke klanken.

Juist met dit weer is het heerlijk om met het gehele gezin op pad te gaan. Maar die kleintjes kunnen niet altijd alles zien dus zag je regelmatig hoe de kroost op de schouders van papa werden gehesen. Zo konden ze elk stukje muziek, of die blinkende instrumenten die alle kanten op bewogen, met eigen ogen zien en beleven.

 

De Streetparade, veel mensen vinden dit het mooiste stukje dat JazzBoZ ooit heeft gebracht. De bandjes die door de stad lopen brengen een glimlach op ieders gezicht. Wat dacht je van Brandaris, K-Street, Ohno! Jazzband, Red Jackets of Rue d’Anvers om zo maar eens wat namen te noemen? Misschien is de Streetparade dan ook wel het hart van het hele jazzweekend.

Ook het Beurspleintje was opgesierd met een grote tent. Als vanouds is dit pleintje bomvol met evenementen en het was dit keer ook niet anders. Alle stoeltjes waren bezet en elk sta plekje was gevuld. Ook hier was de programmering top zodat iedereen onder het genot van een drankje het programma van de Stichting JazzBoZ aan zich voorbij liet komen.

 

Artiesten hebben iets met kleding. Een Jazzmuzikant is dan ook vaak zeker helemaal in stijl. De schoenen van deze muzikant sprongen dan ook direct in het oog. Hoewel de band Brassta la Vista zich in casual kleding gehuld had met een hoog trainingsjas gehalte waren de schoenen de uitblinkers in deze band.

De band heette Brassta la Vista en ze zette heel het Beursplein op zijn kop. Deze jazz was verrassend verbonden met een soort Ska muziek. Het sloeg aan, het was aanstekelijk en je zag veel mensen van het publiek goedkeurend knikken in de trant van:”Kijk zo anders en leuk kan jazz ook zijn.” Wat dat betreft slaagde de organisatie in haar opzet om te bewijzen dat jazz heel breed is en echt van alles te bieden heeft.

 

Jazzweekend is één van die zomerse evenementen waarvoor het publiek massaal op de been komt. Bij uitstek geschikt om met vrienden onder het genot van een drankje te genieten van een lekker stukje muziek in een bijzonder aangename ambiance. Niet voor niets is het jazzweekend dan ook één van de grootste trekkers van de Bergse evenementenkalender.