Ervaring opdoen en verder leren, dat was het doel van de stageplaats die WERK27 vond door middel van het netwerk van Samen in de Regio.

 

Petra Lepolder, wethouder-gemeente Steenbergen en tevens ambassadeur van de netwerkorganisatie droeg haar steentje bij aan het sluiten van de match tussen WERK 27 en Veerman ICT.

“Wij zijn met spoed op zoek naar een rustige stage plaats voor een jongeman van 24 jaar die zijn HBO ICT/Netwerk Infrastructuur Design opleiding heeft moeten afbreken in 2014. Het doel van deze stage is dan ook dat hij zich verder gaat ontwikkelen als persoon en toekomstig werknemer. In het kader van zijn beperkingen in het Autisme Spectrum heeft hij een terugval gehad. Nu de balans er weer is wilt hij dolgraag aan de slag in zijn vakgebied”, klonk het bericht dat in april verspreid werd.

Het begint met een positieve blik
Vanaf de start werd er al positief gereageerd door wethouder Petra Lepolder. Zij ging binnen haar netwerk opzoekt naar een passende samenwerking. Veerman ICT werd ons ingefluisterd als wellicht een optie.

In mei kwamen George Veerman, oprichter van Veerman ICT en Paul van Loon, directeur van WERK27 samen. “Het gesprek verliep geweldig, de werkgever was erg meegaand en biedt onze cliënt een niet te missen kans aan”, aldus Paul van Loon.

En tot slot… de uitvoering

 

Eind mei zal de cliënt van WERK 27 voor de periode van een jaar startten met twee dagen per week stage lopen. WERK27 zal hem hierbij graag coachen, begeleiden en ondersteunen. Ook het stage-bedrijf kan op ondersteuning en begeleiding rekenen. “De stagedagen worden in de loop van de periode opgebouwd. “Het was een erg positief gesprek, met een prima werkgever die duidelijk beeld heeft van ASS en hier zeker kansen in ziet. Het ziet er naar uit dat dit een top match gaat worden!”