Feest in het ABG-beeldenpark. Beeld van Kees Keijzer wordt in het park geplaatst! Dat wordt gevierd met een openluchtconcert op zaterdagmiddag 4 juni.

 

Het ABG-beeldenpark is een initiatief van tanteLouise en Expo Thuis. Kunstenaars krijgen hier de gelegenheid hun werk te tonen op een prominente plaats aan de Zuid-Oostsingel. Iedereen is van harte welkom om in dit landschapspark te komen genieten van de prachtige beelden.

Beeld van Kees Keijzer in ere hersteld


Recent werd het  beeld van Claus Bertram geplaatst en deze week volgen nog twee beelden.

Jaren stond de stalen sculptuur van kunstenaar Kees Keijzer uit Wouw voor de Scheldeflat. Net als de flat was het beeld in slechte staat. Na vertrek van de bewoners werd besloten het beeld in ere te herstellen en een plaats in het ABG-beeldenpark te geven. Dat was een zware klus. Het beeld  van ca. 2 ton is door Van Overveld gerestaureerd. Er is een nieuwe sokkel gestort en donderdag 26 mei wordt het beeld geplaatst.

De veelvlakkige grijze sculptuur, zonder titel, krijgt bij veranderend licht een mooi wisselend uiterlijk. De veelhoekige vlakken contrasteren straks prachtig met de strakke lijnen van het tijdelijke ABG.

(fotomontage toont het ‘oude beeld’ op de nieuwe plek. Donderdag volgen up to date beelden.)


Keukenhof beeld van Jan Kettelerij nu in park

Beeldend kunstenaar Jan Kettelerij uit Tholen maakte het beeld in de steengroeve in het Belgische Sprimont.  Een maand lang werkte hij tien uur per dag aan zijn kunstwerk tijdens het Internationaal Beeldhouwers symposium dat daar plaatsvond. Dit voorjaar was het te bewonderen in de Keukenhof.

De ruim twee meter hoge sculptuur is gehouwen uit Belgisch hardsteen en weegt meer dan een ton. Het kunstwerk draagt de naam ‘Croissance et Movement’, wat ‘Groei en Beweging’ betekent. Sprimont ligt in het Franstalige Wallonië, vandaar de Franse naam. Het beeld werd maandag 23 mei in het ABG-beeldenpark geplaatst.

(Foto toont het beeld “Croissance et Mouvement” i n de Keukenhof.)

 

TALENT IN BEELD, feestconcert in beeldenpark

De stichting Expo Thuis, met als doelstelling kunst in de openbare ruimte te tonen, gaat de plaatsing van de nieuwe beelden groots vieren! In nauwe samenwerking met tanteLouise en het CKB wordt er op zaterdag 4 juni een openluchtconcert georganiseerd voor de bewoners van de zorgtehuizen en belangstellenden.

Docent Ted van der Heijdt is er in geslaagd om een afwisselend programma samen te stellen. Een keur van talenten treedt op waaronder Emilian Lock, piano improvisatie,  Mark Riphagen Cello,  Pianotrio (viool, cello, piano). Naar verwachting zullen nog 2 á 3 talenten optreden.

Ook het  Bergen op Zooms  Blazersensemble treedt op. Het ensemble bestaat uit 8 enthousiaste, gevorderde koperblazers uit Bergen op Zoom en omstreken en beheerst een breed scala aan genres, variërend van klassieke muziek tot populaire composities en arrangementen.

Het evenement vindt plaats van 15:00 tot 17:00 uur in het beeldenpark (en bij tegenvallend weer in het ABG) en is gratis te bezoeken.

EXPO THUIS zoekt “vrienden”

Expo Thuis organiseert exposities en andere evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Ook worden rondleidingen en presentaties gegeven in het beeldenpark. Meer informatie vindt u op de website expothuis.nl en facebook.

De Expo Thuis is op zoek naar vrienden en sponsors die het initiatief willen steunen. Voor de verschillende activiteiten is geld en mankracht nodig. Bent u geïnteresseerd, aarzel dan niet contact op te nemen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt wordt het park een blijvend succes.

ABG-BEELDENPARK bij  Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13, 4611 BD Bergen op Zoom. Toegang park ter hoogte van Zuid-Oostsingel 35

Foto's aangeleverd door Hendrik Boot