Het was dubbel feest in het ABG Beeldenpark.

 

 

Niet alleen was er een nieuw beeld geplaatst maar tevens vond er een openluchtconcert plaats met heel wat deelnemers vanuit het Bergse CKB. Bewoners van het Tante Louise complex maar ook veel andere bezoekers wisten de weg te vinden naar het landschapspark aan de Zuid-Oostsingel.

 

Het kunstwerk van Kees Keijzer is de laatste aanwinst in het beeldenpark. Jarenlang stond dit beeld van de kunstenaar uit Wouw voor de Scheldeflat. Het is helemaal gerestaureerd en staat nu in al zijn oude glorie in het ABG beeldenpark; een initiatief van tanteLouise en Expo thuis. Er staat al een hele verzameling en het park is beslist de moeite van het bezoeken waard.

 

Het Bergs Blaasensemble beet het spits af bij het openluchtconcert dat afgelopen zaterdag 4 juni werd gehouden. Het concert duurde van 15:00 uur tot 17:00 uur en bevatte negen muzikale acts. De klanken werden gretig opgenomen door een aandachtig publiek dat de mazzel had dat het weer zich rustig hield want er viel geen druppeltje regen.

 

Wie anders dan Cees Meijer, directeur van het CKB / De Maagd, is de juiste persoon om alle optredens aan elkaar te praten. Niet alleen kent hij zowat elke leerling van het CKB maar hij is ook bevlogen als het om Bergse cultuur gaat. En juist deze middag was de band tussen cultuur en muziek perfect zichtbaar.

 

Emilian Lock is een oud student van het CKB. Hij betoverde het publiek met een piano improvisatie. Dit keer geen bladmuziek, geen gekend arrangement. Emilian heeft een thema in zijn hoofd en dan ontwikkelt er zich iets moois, iets puurs vanuit zijn muzikale ziel. Het is fascinerend om te zien hoe een artiest zich helemaal kan laten leiden door zijn gevoel.

 

Cees Meijer merkte terecht op dat Koningin Maxima onze stad te vroeg bezocht had. Ware zij aanwezig geweest afgelopen zaterdag dan had ze beslist genoten van Sander Bierens die het publiek met zijn accordeon meenam op een Zuid-Amerikaanse reis. Sander toonde nog maar eens aan wat een mooi instrument de accordeon is en wat een prachtige muziek het voort kan brengen.

 

Het openluchtconcert droeg de naam ‘Talent in Beeld’. De organisatie had gezorgd voor voldoende stoelen, banken en tafels. Zo ontstond er een gezellige sfeer in een bijzonder mooi beeldenpark dat met een speciaal oog op het landschap is vorm gegeven. De entourage was er, het publiek genoot en Cees Meijer zei nu al toe dat hij uitkeek naar de editie van volgend jaar.

 

Amper negen jaar jong is Tessel Beijen maar ze heeft bergen van talent. Deze jeugdige violiste speelde onder muzikale begeleiding op de piano van Ted van der Heijdt de sterren van de hemel. Het is altijd aandoenlijk en inspirerend om te zien hoe zo’n jeugdig talent haar droom nastreeft. Op een vraag van Cees Meijer wat ze later wilde worden, antwoordde ze:”Beroemd worden!”

 

Er waren deze middag zoveel leuke en vooral mooie muzikale bijdragen. Zo bracht Manon Priem het publiek tot doodse stilte met de wonderlijke klanken van haar bugel; een instrument dat je niet al te vaak ziet en dan helemaal niet bij een jeugdige muzikant. Het toont eens te meer hoe divers de mogelijkheden zijn bij het CKB.

 

Het vijftienjarige talent Jary de Keijzer liet zijn vaardigheden op de cello zien. Alhoewel de wind aantrok en door zijn snaren gierde wist Jary het hoofd koel te houden en het publiek te laten genieten van een heel mooi muzikaal stuk. Het is altijd mooi om klassieke muziek vertolkt te zien worden door jong talent en dat deed Jary met verve.

 

Ook Mark Riphagen bracht een stuk op cello ten gehore, wederom ondersteund op de piano door Ted van der Heijdt die wel bij meerdere studenten ondersteunde.

Het was tijd voor het Pianotrio , Cecile van Esbroek, Mathilde van Lieshout en Ted van der Heijdt. Soms behoeft muziek geen vocalen en dat toonde dit trio nog maar eens aan. De laatste muzikale traktatie van deze middag was Marit van der Meer op Trombone.       

 

Het publiek liet zich deze muzikale traktaties bijzonder goed smaken. Elke bijdrage kon rekenen op een enthousiast applaus. Terugkijkend op deze middag kun je alleen maar stellen dat het bijzonder geslaagd was. De locatie en de entourage zijn perfect om deze middag in herhaling te nemen. De bewoners van het ABG hebben genoten en zo ook de overige bezoekers.