Emmy Hobbelen-Jentjens weet ons het volgende te melden:

 

 

“Ik ben geboren op 10 juni 1951 in Oisterwijk. Al sinds mijn jeugd ben ik graag bezig met expressieve vaardigheden. In Veghel leerde ik omgaan met gips, klei, verf, stoffen etc. Ik maakte beelden, wandkleden, poppen en kleding.” Emmy is één van de kunstenaars die de Bosstraat zullen opluisteren tijdens de Krabbenfoor. Ze hebben allen hun eigen kraampje en zullen hun werken aan het publiek tonen.

 

Emmy stelt zich hierbij voor aan het Bergse publiek:”Na de middelbare school ging ik naar de PABO, was onderwijzeres en op mijn 40ste werd ik docente Nederlands als tweede taal. Sinds die tijd ontmoette ik in het onderwijs mensen uit allerlei windstreken. Mijn belangstelling voor hun cultuur heeft me naar verschillende delen van de wereld gebracht. Daar heb ik veel mooie beelden vastgelegd met mijn camera en ook de geuren en kleuren hebben me geïnspireerd. Dit bracht me ertoe om in 1998 bij Mart Franken op cursus te gaan. Hij leerde me te ‘kijken’ en op een klassieke manier een portret op te zetten. Hij geeft me af toe een bemoediging, tip of aanwijzing. Ik ontdekte dat mijn voorkeur uitgaat naar het schilderen van mensen, zowel kinderen als volwassenen.”  Mart Franken heeft al meer studenten begeleid op hun pad naar volwassenheid. Daarbij gaat het hem er altijd om dat mensen inderdaad ‘leren’ kijken. Stel je open voor wat je ziet en neem de vrijheid om dit op je gemoed in te laten werken. Die boom gaat een eigen leven leiden en de persoon die je ‘vangt’ in je werk gaat op die manier ook echt leven.

 

“Ik vond -  sinds een half jaar ben ik met keuzepensioen - het heerlijk om na een intensieve werkdag alles even los te laten en ‘mijn’ mensen op doek vast te leggen. Daarvoor gebruik ik acrylverf.  Af en toe leg ik ook mooie plekjes of gebouwen vast. In de afgelopen jaren hebben diverse doeken in gebouwen van het ROC West Brabant gehangen. Ook in Roosendaal hangen op verschillende lokaties enkele  doeken. In het Koetshuis, het ABG, Atelier 13 en het Hospice  in Bergen op Zoom heb ik  tijdelijk een aantal werken van mij tentoon mogen stellen. Dit jaar zal ik op donderdag en vrijdag acte de présence geven op de Braderie in Bergen op Zoom.”

 

Loop dus door de Bosstraat en maak kennis met deze kunstenaars en hun werken.