In het Markiezenhof is momenteel de tentoonstelling Arsis viert Kunst te bewonderen. Maar liefst 35 kunstenaars exposeren in de tuinzalen van het museum.   

 

Op woensdagavond 24 en 31 augustus is het Markiezenhof geopend voor workshops, performance en presentaties. Het museum is dan (’s avonds) gratis toegankelijk. Kunstenaars Karin de Looij geeft op 31 augustus een workshop voor de kleintjes.

Woensdag 24 augustus aanvang 20.00 uur
Ward Warmoeskerken houdt een beperkte voorvertoning van zijn nieuwe modetheater dat in september tijdens Kunsten in de Monumenten in z’n geheel te zien zal zijn. Singer-songwriter en creatieve duizendpoot Elly Kellner zal de muziek op deze avond verzorgen. Illustrator Veerle Schouten vertelt over kunst en tatoeages.


Woensdag 31 augustus aanvang 20.00 uur
De jonge mediakunstenaar Berry de Jong opent de avond met een performance getiteld ‘Genese’; Een reis door het creative proces van de kunstenaar die intuïtief een stuk muziek speelt terwijl het visuele aspect langzaam vorm krijgt. Manu Dudink brengt ons een dansperformance met Emmely Tunders als danspartner en Isabella Ramaekers en Wouter Goudswaard als muzikanten. Louis Jansen toont ons een filmpje over de totstandkoming van één van zijn kunstwerken.
Striptekenaar Wouter Goudswaard sluit de avond af met een korte presentatie van zijn nieuwe stripboek ‘Ridiculand’.


Artist in Residence

17, 20, 24 en 31 augustus van 13.30 tot circa 16.30 uur
Elke Zimmerman zal werken aan een lijn onder het thema “Er is er een jarig”. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen een felicitatie achterlaten die Elke in de lijn verwerkt. Zo heeft het publiek de kans om mee te werken aan een cadeautje voor Arsis.

24 augustus van 13.00 tot circa 16.00 uur
Kunstenaar Gerard Fransen geeft een demonstratie letterhakken.


Workshop schilderen voor kinderen 

31 augustus van 14.00 tot circa 16.00 uur
Kunstenaar Karin van de Looij geeft een workshop schilderen voor kinderen. Karin gaat eerst voorlezen en aan de hand van het verhaal gaan de kinderen een schilderij maken. Er is plek voor 10 kinderen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.