Kiwanis Club Bergen op Zoom is een behoorlijke actieve club, dat bleek zondag 28 augustus eens te meer.

 

"Wij doen graag iets voor de Bergse gemeenschap. Dat is toch gewoon mooi als je dat kunt doen?" Zo sprak één van de organisatoren die we zondag op de Grote Markt te Bergen op Zoom troffen. Al van verre hoorde je de geluiden van spelende kinderen. Er viel dan ook behoorlijk wat te genieten op het grootste plein van de stad. De peperbus keek toe en was tevreden; immers, het evenement heette dan ook 'Spelen bij de Peperbus'.

De grootste beloning op zo'n dag is toch wel de smoeltjes van de kids en de rode konen van opwinding. Vol enthousiasme stortten ze zich op elke uitdaging. Of je nu van héél hoog naar beneden moest springen, of hoog door de lucht bengelde tot het trotseren van draaibaren stootbalken die jou van je platform af wilde doen tuimelen, het maakte de kinderen niks uit. Graag gingen ze de uitdaging aan.

Het was weer behoorlijk druk want ook de ouders waren massaal aanwezig. Het komt dan ook wel goed uit dat je na gedane (speel-)arbeid lekker op een terrasje kan neerstrijken. Na de tropische hitte van de afgelopen dagen was het deze dagen de perfecte temperatuur voor een genoeglijke speelmiddag. De opzet van de Kiwanis was dan ook deze derde editie weer uitstekend gelukt. Dat vraagt natuurlijk om meer want veel van de kids zouden de volgende dag weer wel terug willen komen.