De achtentwintig jaar oude gitarist en zanger uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene.

 

Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.

In 2009 had hij de eer Richie Kotzen’s hele Europese tour te mogen openen. Van 2008 tot 2011 was Ben Poole leadgitarist in de band van Dani Wilde en toerde met haar in heel Europa. Daarna richtte hij zijn eigen band op die in het eerste jaar van haar bestaan voor de “British Blues Awards” genomineerd werd.
Binnen heel korte tijd was de band op een aantal van de meest gerenommeerde blues en rock festivals in Europa te zien, met inbegrip van Glastonbury Festival (UK), Breda Barst Festival en Culemborg Blues Festival (NL), Sierre Blues Festival (CH), Grolsch Blues Festival (D) en Swing Wespelaar Festival (B).
Begin 2013 publiceerde Ben zijn indrukwekkende debuut album “Let’s Go Upstairs” die een zeer gevarieerde mix van blues, blues rock en soul songs bevat en geproduceerd werd door sterproducer Isaac Nossel (Jeff Beck, Tina Turner, Robin Trower, Jack Bruce, Roger Daltrey, Def Leppard).
Zijn tweede album “Live at Royal Albert Hall” is live opgenomen door de BBC, oogstte lovende kritieken in heel Europa en versterkte zijn status van uitzonderlijke kunstenaar met een gevarieerd repertoire en een heel eigen handschrift op de gitaar. Zijn 3e album “Time Has Come” wat begin 2016 uitkwam resulteerde in een storm van positieve reacties in zowel de blues- als popscene.
In het voorjaar van 2016 geeft hij dit album een voorzetje met een korte clubtour door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Tsjechië en Zwitserland. Na enkele zomerfestivals en optredens met Steve Nimmo komt Ben Poole met zijn band terug en wel op 22 september in Gebouw-T. Stichting Stichting Live@Zoom  heeft het voor elkaar gekregen om deze veelbelovende gitarist naar Bergen op Zoom te halen. Zijn indrukwekkende gitaarspel moet zeker de fans van John Mayer, Joe Bonamassa en Eric Clapton aanspreken. Vloeiende bluespartijen en meeslepende catchy popsongs doen de rest.

Het optreden van Ben Poole kan beschouwd worden als een opwarmer voor de 8e editie van het Bergs Bluesfestival dat wederom zal plaatsvinden in Gebouw-T in Bergen op zondag 9 oktober om 14.30 uur.

Artiest:                                Ben Poole

Datum:                donderdagavond, 22 september, 2016

Tijd:                       20:30 uur

Locatie:                               Gebouw-T, Bergen op Zoom

Prijs tickets:       In VVK: €10,00 aan de kassa: €12,00 met CJP: €8,00 (te bestellen op www.Gebouw-T.nl )

 

Meer info op:   www.Liveatzoom.nl en www.Gebouw-T.nl