Ans Goorden belooft ons weer het nodige vuurwerk in het Stadstheater van Bergen op Zoom

 

 

Angela Groothuizen: IKIGAI – zaterdag 1 oktober 20:30 in de CKB Theaterzaal

 

Ruimtevaartcollege André Kuipers – vrijdag 7 oktober 20:00 in De Maagd

 

 

Trinity – Desert Rain Theatertour – zaterdag 8 oktober 20:00 in De Maagd

 

Angela Groothuizen 

IKIGAI (生き甲斐)

Een reden om te zijn. Een levensdoel. Iedereen heeft er een, maar om het te vinden ben je wel een tijdje bezig. Jaren zelfs en sommigen komen er nooit achter, anderen liggen al tevreden in de wieg met een duidelijk IKIGAI. ‘Het zout van het leven’ is het letterlijk en de meeste talen hebben veel woorden nodig om dit begrip te beschrijven, hele zinnen, alinea’s of zelfs een avond theater. 

Het vinden van je IKIGAI schijnt belangrijk te zijn om een tevreden mens te worden. Maar hoe dan? Hoe vind je het? Wat als je het niet weet en er NOOIT achter komt? Wat als je wekker de enige reden is om wakker te worden, omdat je anders je baan verliest? De muzikale theatershow IKIGAI laat je energie kolken als een rivier, laat je bruisen als de zee, waaien als de wind, kwetteren als nestende vogeltjes. En mocht dat allemaal niet lukken in één avond, dan heb je ten minste prachtige liedjes gehoord.

 

Laat je IKIGAI kietelen door Angela Groothuizen en Nico Brandsen.

 

zang en tekst: Angela Groothuizen

arrangementen, toetsen en Ableton: Nico Brandsen, loops ingespeeld door: Ton Dijkman, Manuel Hugas en Wouter Planteijdt

regie: Pieter Tiddens 

lichtdesign: Kees Meijer, geluid: Karel Wilgenhof

styling: Patty Zomer, kleding: LaDress

 

Over haar theatervoorstelling Eeuwige jeugd schrijft: 

NRC: ‘Betoverend. Haar van nature dramatische en licht hese stem, met een karakteristiek timbre en een vol geluid komt goed tot zijn recht.’

Noordhollands Dagblad: ‘Zodra ze opkomt, slaat ze toe. Geen ontkomen aan. Angela Groothuizen ontpopt zich meer dan ooit als een rasartieste.’

De Stentor: ‘Groothuizen is een zeldzaam innemende en vakkundige zangeres van het betere Nederlandse lied. Onder andere het bloedmooie Vinkeveen waarmee ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 won. Ze doet dat zo overweldigend en met zoveel energie en oprechte emoties, dat je je graag laat veroveren. Je kunt slechts ademloos luisteren. Deze vrouw heeft magische krachten.’

 

Het lied Vinkeveen van Jan Beuving (tekstschrijver), Angela Groothuizen (compositie en uitvoering) en Nico Brandsen (compositie en uitvoering) krijgt de Annie M.G. Schmidtprijs 2012. Aldus de jury: 'Een prachtig lied met een sterke melodie, een modern chanson met een schitterende tekst. Hier is een jonge vakman aan het werk, die mooie binnenrijmen gebruikt die heel natuurlijk aandoen en verstevigen in plaats van storen'.  

angelagroothuizen.nl | facebook.com/angelagroothuizen | twitter.com/Angelagroothuiz 

 

André Kuipers – Ruimtevaartcollege 

Een unieke kijk in het leven van een astronaut

André Kuipers geeft het publiek in dit theatercollege een unieke kijk in het leven van een astronaut. André vertelt over de jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken; leven en werken in het internationale ruimtestation ISS. Meer dan zes maanden verbleef André in de ruimte en hij is daardoor een van de weinige mensen die uit eigen ervaring kan vertellen wat er bij een ruimtereis komt kijken en hoe mooi het uitzicht daarboven is. Aan de hand van vele video’s en foto's neemt André u mee op een magische reis. Niets blijft onbehandeld en u krijgt precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en de revalidatie na de missie. Vanuit de ruimte is het zicht op de aarde heel anders. Wist u bijvoorbeeld dat het ruimtestation zestien keer per dag een ronde om de aarde maakt? Grenzen vervagen en activiteiten als ontbossing en luchtvervuiling worden zichtbaar voor het blote oog. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. André Kuipers nodigt u uit samen zijn reis nog een keer te beleven. Een ruimtevaartcollege vol humor, verbazing en opmerkelijke feiten, die menigeen aan het denken zullen zetten. Ook razend interessant voor jonge ‘astronauten’.

Producent : Speakers Academy

Speelperiode : gehele seizoen 

Tourneeplanning en 

publiciteitsmateriaal : Senf Theaterpartners, Maasland

tel. +31 (0)10 592 31 55 of www.senf.nl  

Website : www.andrekuipers.com

 

Trinity - Desert Rain Theatertour 

De mannen van Trinity wisten de afgelopen twee seizoenen het publiek keer op keer uit de theaterstoelen te spelen met hun aanstekelijke muziek en tomeloze energie. Dit seizoen zijn zij met een gloednieuwe voorstelling te zien in de Nederlandse theaters. In april 2016 bracht de worldbeat-band het album Desert Rain uit. Een album over hun (band)leven, maar ook over grote en kleine levensvragen met deze wondere, dwaze wereld als decor. Een hoopvol album vol popsongs waarin het beste van alle muzikale werelden bij elkaar komt. 

Trinity speelt tijdens deze voorstelling voornamelijk nieuw repertoire van het album Desert Rain, maar zal zeker niet voorbijgaan aan de bekende hits. Een avond met vertrouwde, Zuid-Amerikaanse ritmes, gemengd met Afrikaanse beats en verrijkt met een vleug Keltische mystiek. Maar er is meer! Voor dit album jamde Trinity met allerlei gastmuzikanten uit onder meer Syrië, Suriname, Kenia, Curaçao, Bosnië en Senegal. De invloeden en instrumenten uit deze landen zullen voor een nieuw geluid zorgen en je meenemen op een muzikale wereldreis.

ALGEMENE INFORMATIE

Producent: Trinity

Muzikanten: Elbert Smelt, Niek Smelt, Johan Smelt & Bert Bos

Regie: Leoni Jansen

Website: www.bandtrinity.com