Sinterklaas staat in Spanje al te trappelen. Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom is nu al heel druk in de weer want er staan weer veel evenementen op stapel.

 

 

Dankzij Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom kunnen elk jaar weer vele kinderen genieten van de goedheilig man en zijn zwarte pieten. Dat begint al bij het stoppen van een wortel in een kous voor het paard van de Sint. De voorpret die kinderen hebben of ze snoepgoed gekregen hebben die nacht, de spanning op de gezichtjes als ze op de stoomboot wachten of de verrukking als ze hun cadeautjes mogen aanschouwen; het is werkelijk onbetaalbaar.

 

In de periode november tot en met december is Stichting Sint Nicolaas keihard aan de slag om dit kinderfeest tot een groot succes te maken. Dat lukt ze wonderwel elk jaar weer en de vele mensen die deel uitmaken van deze stichting verdienen dan ook een dikke pluim.

 

Ook voor de komende periode heeft Stichting Sint Nicolaas weer een aantal speciale data die in jouw agenda behoren!!  Let op en noteer:

 

Woensdag 9 november  --  Kaartverkoop

binnenplaats van het Markiezenhof voor Sint Ahoy!

De kaartverkoop is op woensdagmiddag 9 november om 13.30 uur.

 

Vanaf vrijdag 11 november  --  Studio Pepernoot

Op vrijdag, maandag en woensdag Studio Pepernoot

Studio Pepernoot is het gezellige TV programma van Stichting Sint Nicolaas in samenwerking met Zuidwest TV. De kinderen raken helemaal op de hoogte raken van de voorbereidingen door de Pieten op het Sinterklaasfeest in onze stad. De afleveringen duren telkens ca. 15 minuten. Ook leuk, om op school te kijken met de hele klas!

De uitzendingen starten om 10.00 uur en worden heel de dag elk uur herhaald. In het weekend worden de drie uitzendingen herhaald om 7.00 uur, 8.00 uur, 9.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur.

Zuidwest TV is te ontvangen op de lokale kabel en digitaal op Ziggo kanaal 40. Via www.studiopepernoot.nl zijn de uitzendingen terug te zien.

 

Zaterdag 12 november  --  Intocht Sint Nicolaas in Bergen op Zoom.

13.00 uur – muzikaal ‘opwarmertje’ aan de Loswal met Roos en Zoekpiet

13.30 uur - aankomst Pakjesboot 11, Theodorushaven

14.00 uur – vertrek intocht naar het centrum

15.00 uur - officieel ontvangst Sint Nicolaas en Pieten op de Grote Markt

Aankomst Pakjesboot 11 in de Theodorushaven, intocht door het centrum en officieel ontvangst van Sint Nicolaas op de Grote Markt.

 

Zondag 13 november  --  Sint’s Muziekspektakel

14.00 uur – kaartverkoop in de Stoelemat voor kindervoorstellingen in Theater de Maagd

14.30 uur - Sint’s Muziekspektakel, Stoelemat

Muzikaal programma van dans en muziek met de Pietenband in de Stoelemat, gratis toegang, aanvang 14.30 uur.

 

Zaterdag 19 en zondag 20 november  --  Sint Ahoy!

In de Theodorushaven ligt Pakjesboot 11 aangemeerd aan de kade van de loswal. Kinderen en hun ouders mogen een kijkje komen nemen aan boord, waar zij de Pieten en Sint Nicolaas ontmoeten.

Afvaarten zijn zaterdag en zondag om 10.00 uur, 12.30 uur, 14.30 uur, 16.30 uur, kaartje a € 6,00 p.p..

Kaartverkoop voor Sint Ahoy is op woensdag 9 november om 13.30 uur in de binnenplaats van het Markiezenhof,

 

Woensdag 23 november   --  Kindervoorstellingen in Theater De Maagd

Om 13.00uur, 14.30 uur, 16.00 uur, 17.30 uur en 19.00 uur kindervoorstellingen in Theater De Maagd, kaartje a € 6,00 p.p.. Kaartverkoop hiervoor is op zondagmiddag 15 november in De Stoelemat. Vijf theatervoorstellingen met de Pieten en Sint Nicolaas voor de kinderen en hun gezinnen in Theater De Maagd.

 

Zaterdag en Zondag 26/27 november en 3/4 december

Activiteit in samenwerking met Ondernemersvereniging STERCK

In de binnenstad is het extra gezellig deze weekenden, omdat je overal Pieten tegen kunt komen. Op de zaterdagen tussen 14.00 en 17.00 uur en op de zondagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Woensdag 30 november  --  bezoek logeeradres van Sint Nicolaas,

Parochiebureau aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 8. Kinderen en hun familie zijn welkom om ’s middags Sint Nicolaas te ontmoeten op zijn logeeradres bij pastoor Paul Verbeek. Sint Nicolaas en zijn Pieten verwachten jullie tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

 

Vrijdag 2 december  --  Sinterklaaslampionnenoptocht

19.00 uur – vertrek stoet vanaf binnenplaats van het Markiezenhof (let op: dit is een nieuwe locatie) Tijdens koopavond trekt de lichtjesstoet door het centrum. Sint Nicolaas gaat op zijn paard voorop en zijn Pieten lopen met de kinderen mee.

 

Zondag 4 december  --  Sinterklaas-Gezinsviering

Gezinsviering om 11.00 uur in de Lourdeskerk (Pr. Bernhardlaan 66). Sint Nicolaas en zijn Pieten zijn aanwezig en we vieren de (bijna) verjaardag van Sint Nicolaas.

 

Even een terugblik op vorig jaar??