Oktober is de maand van de geschiedenis en er is dan elk weekend wel wat te doen in een bijzonder monument als het Markiezenhof.

 

Deze zondag was het de dag van Ridders en Prinsessen, een bijzondere dag waarop kinderen zich helemaal konden uitleven in het leven in het verleden.

Wie de Hofzaal binnenkwam werd direct ingewijd in een strijdbaar leven. Ditmaal was het een judo vereniging die de allerkleinsten de kneepjes van een weerbaar leven bijbrachten. Wie als meisje een echte prinses wilde zijn liet zich uitgebreid opmaken naar eigen wens. In de spiegel zagen ze hoe ze tot een ware prinses veranderden.  Romano Groffen was aanwezig om de kids bij te brengen hoe je de lekkerste koeken maakt. Als je dan de lekkerste smaken had aangebracht, en ook nog de mooist gekleurde korreltjes gestrooid had, dan was het tijd om je eigen creatie op te peuzelen.o kon je ook je eigen beurs maken of leren hoe je een echte tamboer werd. De kinderen hadden het maar razend druk, de ouders soms nog wel drukker.

 

Echte ridders en prinsessen weten als geen ander hoe je de mooiste dansen uitvoert. Daarom ook werd de kinderen bijgebracht hoe je stijlvol als Ridder en Prinses de dansvloer tot leven bracht. Er waren ook een echte Markies en een echte Markiezin aanwezig die in elke ruimte een bezoekje aflegden. Ze dansten zelfs mee met de kinderen onder muzikale begeleiding van een harp.

Het was een vooral spannende middag voor de kleintjes. Toen het eenmaal richting vieren werd zag je aan de gezichtjes dat ze aardig moe begonnen te worden. Het was tijd om naar huis te gaan en Het Markiezenhof kon weer gaan slapen.