In Zeeland, West- en Midden-Brabant zijn er volgens een ruwe schatting van experts ongeveer 1100 vrouwen, meisjes, mannen en jongens werkzaam in de prostitutie.

 

Het blijft gokken, omdat een groot deel van deze sekswerkers 'onder de radar' werkzaam is. Hoewel de doelgroep vaak te kampen heeft met diverse problemen, hebben onze sociaal werkers gemerkt dat deze doelgroep binnen ons reguliere maatschappelijk werk niet vaak komt. Vandaar is het belangrijk om een aparte tak voor Prostitutie Maatschappelijk Werk aan te bieden. 

 

Iedereen die met seks geld verdient kan bij de prostitutie maatschappelijk werkers terecht; om te praten over zijn/haar werk in de prostitutie, of voor hulp bij een bepaald probleem, zoals financiën, wet- en regelgeving rondom sekswerk, verblijfsvergunning, omgaan met vooroordelen over het beroep. 

 

WijZijn ziet sekswerk als arbeid en ondersteunt iedereen die in de prostitutie werkzaam is en tegelijkertijd een probleem op wil lossen. We willen de positie van sekswerkers verbeteren door het geven van informatie en advies en praktische en psychosociale hulp. Sekswerkers zijn bij prostitutie maatschappelijk werk (PMW) dus aan het juiste adres om zaken op een rijtje te zetten die zij belangrijk vinden.

 

 

 

Meer informatie:

Margot Dietvorst en Karina de Pagter, prostitutie maatschappelijk werkers

0681952274 (Margot) / 0681509042 (Karina)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.