Voor het klassieke concert van pianist Ruben Plazier en violiste Salomé Bonnema op zondag 30 oktober in d’Engelenburgh zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

Het gelegenheidsduo presenteert een zowel verrassend als virtuoos programma. Zonder twijfel staan de 19-jarige dordtse pianist Ruben Plazier en de 15-jarige violiste Salomé Bonnema aan het begin van een succesvolle carrière. Het is dan ook een kans dat men later kan zeggen: “Wij waren erbij.” 

Ruben begon op zijn zesde met pianolessen. Al snel kreeg hij een tweede pianoleraar, zodat hij naast klassiek piano zich ook kon scholen in jazzpiano. Met 13 jaar werd hij al toegelaten tot de talentenklas van ToBe. In 2013 ontving hij lessen van Wibi Soerjadi en trad hij op tijdens een van Soerjadi’s beroemde salonconcerten. Datzelfde jaar werd Ruben aangenomen op het conservatorium van Rotterdam in de klas van de Belgische pianist Stéphane de May. In oktober 2014 werd hij geselecteerd voor de befaamde pianomarathon in De Doelen te Rotterdam. Tijdens het Prinses Christina-concours in 2015 kreeg hij een eervolle vermelding van de Jury en in hetzelfde jaar won hij de Internationale festival d’anniviers prijs in Grimentz (Zwitserland). Later dat jaar maakte Ruben een tournee door Europa met het 1e pianoconcert van Chopin. Dit jaar won Ruben de 1e prijs in de grande finale van het Archipel Muziekconcours. 

Salomé begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Op haar negende werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Zij nam deel aan het Iordens Vioolconcours (2012 & 2014) en aan het Prinses Christina Concours (2014) en ze won verschillende prijzen. In 2015 was Salomé finalist bij de Schöntal Violin Competition in Duitsland. Salomé speelde op aansprekende locaties, w.o. de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en de Anton Philipszaal in Den Haag. Daarnaast trad ze op met het Yehudi Menuhin School Orchestra en was zij op uitnodiging van UNICEF Duitsland gast van Herman van Veen tijdens het Jubileum Gala in Keulen.

Salomé bespeelt een viool van de Frans/Duitse bouwer Wolfram Neureither uit 2009 met een stok van Eric Grandchamp (Fra) uit hetzelfde jaar.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 30 oktober begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief koffie. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.