Wendy Janssens is één van de schrijvers die zaterdagmorgen 12 november tussen 10:00 uur en 12:00 uur te vinden zal zijn in de Bibliotheek te Baarle Nassau, Pastoor Katerstraat 5 – 7.

 

 

Deze ochtend zullen een aantal schrijvers uit Senegal, België en Nederland acte de présence geven waarbij boeken gesigneerd worden, het publiek de ruimte krijgt om vragen te stellen en waarbij tevens enkele kunstenaars aanwezig zijn om het publiek te verrassen met hun werk.

In een stel artikelen zullen we de komende weken de schrijvers aan U voorstellen aan de hand van een aantal vragen. We hopen Uw interesse te wekken opdat U ook 12 november aanwezig bent op deze speciale ochtend.

 

 

Vraag 1: Wie ben je en waar ben je woonachtig?

 

Antwoordt: Mijn naam is Wendy Janssens (39), woonachtig in Aarschot, België.

 

 

Vraag 2: Hoe zou je je jeugd omschrijven.

 

Antwoordt: Ik ben enig kind maar had gelukkig veel buurtkinderen om me mee te amuseren.  Ik ging naast de school naar de majoretten en speelde trompet in een fanfare. 

 

 

Vraag 3: Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

 

Antwoordt: Drie jaar geleden startte ik een (kinder)coachopleiding in Berchem, België.  Op het einde van het tweede opleidingsjaar kreeg ik de opdracht om een helend kinderverhaal te schrijven.  Eerst ging het moeizaam maar ineens ging er een vaatje open.  Wat later kwam er inspiratie voor een tweede verhaal, een derde en kreeg ik er meer en meer plezier in. Vrienden met kinderen reageerden enthousiast en toen deed ik een stoere uitspraak: ‘Als ik tien verhalen geschreven heb, geef ik ze uit!’  Toen ik de eerste tekening zag die Katrien (illustrator) maakt, was de trein vertrokken.

 

 

Vraag 4: Welke kant van jou persoonlijk komt terug in je schrijven?

 

Antwoordt: Ik schreef tien verhalen rond thema’s als hooggevoeligheid, faalangst, pesten, perfectionisme, …  Pas later ontdekte ik dat elk verhaal over mij ging, over de uitdagingen waarmee ik worstelde als kind.

 

 

Vraag 5: Waar ben je het meeste trots op?

 

Antwoordt: Met meer dan 1000 verkochte exemplaren, is het boek succesvol uitgegeven in eigen beheer.  De reacties die ik mag ontvangen van ouders, leerkrachten en kinderen zijn overweldigend.

 

 

Vraag 6: Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

 

Antwoordt: In het najaar van 2017 zal deel 2 uitkomen met opnieuw tien verhalen rond andere thema’s.  Ik ga voor een boek in elke slaapkamer en klasbibliotheek ;-)

 

 

Vraag 7: Wat is je website waar mensen iets meer van je kunnen lezen / zien?

 

Antwoordt: Alle info over het boek, reacties en gratis extra’s vind je op www.verhalenvoorgevoeligeoortjes.com  Er is ook een facebookpagina: Verhalen voor gevoelige oortjes