"Een prachtige middag, dat is wat we voor ogen hebben." Aldus Sonn Franken.

 

 

Zoals beloofd vindt op 10 december, zaterdagmiddag, de officiële presentatie plaats van de oorlogsroman 'In de Schaduw van de Waarheid'. 

 

De inloop is vanaf 14:30 uur in Proeflokaal het Spiritum aan de Rijtuigweg 44 te Bergen op Zoom. Het officiële gedeelte ligt ongeveer tussen 15:00 uur en 17:00 uur. Daarin zijn een aantal ingrediënten voor een mooie middag al ingevuld.

 

"Heel lief van Angelique de Groot zich spontaan aanbood om de achtergrondmuziek te verzorgen. Wie Angelique kent weet dat we hiermee een nachtegaaltje binnen hebben. Deze meid kan werkelijk alles zingen en met die loepzuivere stem van haar weet ze iedereen te boeien. Dat moeten we alvast hebben." Vertelt Sonn.

 

Maar er is meer, want de eerste spreker is ook al gestrikt. Niemand minder dan Paul Versijp is aanwezig om iets te vertellen over de bevrijding van Bergen op Zoom. Niet alleen weet hij ontzettend veel van deze periode maar Paul kan verschrikkelijk boeiend spreken. "Ik mocht het tijdens de Verhalenkamer in het Markiezenhof beleven. Het was heel interessant wat Paul wist te brengen maar de manier waarop is weergaloos. Natuurlijk komen er veel feiten voorbij maar het is gelardeerd in humor en als geen ander weet hij het zo te brengen dat je aan zijn lippen blijft hangen. Als Paul praat, luistert iedereen ademloos en dat mag wel uren duren. Haha, dat doen we deze middag dan niet zo lang maar het is een aanradertje om zijn verhaal aan te horen." Dat belooft dus wat.

 

Er is gekozen om één van de notabelen van de gemeenschap het eerste exemplaar in ontvangst te laten nemen:  Maarten van Eekelen! Sonn weet er dit over te vertellen:"Maarten van Eekelen is de nestor van de regionale politiek. Maar hij is voor mij geen politicus, nee hij is een echte bruggenbouwer. Het is een zeer aimabele man die tussen de mensen staat en zich altijd voor die mensen heeft ingezet. Ik had de eer om hem te strikken voor mijn rubriek 'In Gesprek Met' en het werd een heel bijzonder warm gesprek. Later bleek dat hij mijn ouders ook goed kende en regelmatig 'gezamenlijke feestjes' had omdat ze wederzijdse vrienden / familie hadden. Maarten heeft zelf ook een binding met de oorlog vanwege zijn actieve dienstjaren in tijden die inmiddels ver achter ons liggen. Hij heeft zeker de verhalen van W.O II van dichtbij mee gekregen en het gehele plaatje deed me besluiten om juist Maarten te vragen. Ik was dan ook erg blij toen hij 'Ja' zei." 

 

Ook mensen van de uitgeverij die zoveel geloof had in het verhaal van Sonn, voldoende om hem een contract aan te bieden, zal deze middag aanwezig zijn. Uitgeverij BoekenIndustrie heeft beloofd een aantal boeken mee te brengen zodat geïnteresseerden direct een exemplaar kunnen bemachtigen. Zo bespaar je je een loop naar de boekenwinkel en kun je je eigen exemplaar direct laten signeren door de auteur Sonn Franken.

 

Met de mannen van Nuijten (Kees, Jos en Frank) is al afgesproken dat de tap open staat, de biervaten gevuld zijn en dat er ook allerlei andere drankjes te krijgen zijn. Het proeflokaal zelf is bij uitstek een geschikte plaats voor zo'n boekpresentatie. De extra bonus is dat het beschikt over een groot parkeerterrein zodat je zelfs met de auto kunt komen.

 

Voor Sonn nog iets leuks:"Als alles mee zit qua gezondheid zal mijn moeder ook aanwezig zijn, alsook een groot deel van ons gezin. Zelfs mijn zus Grada heeft al toegezegd dat ze er zou zijn en die komt helemaal uit Wormer. Ook hebben een hoop vrienden aangegeven te komen. Ik hoop dan ook dat het lekker druk wordt."

 

Er zal nog meer te beleven zijn, maar zoals gezegd, dat zullen we in de loop van de komende dagen bekend maken.

 

Spiritum - Bergen op Zoom

Rijtuigweg 44

 

10 december vanaf 14:30 uur zorg dat je er bij bent!!