Je zult het maar meemaken:

 

In de met duizenden lichtjes versierde Maagd van Bergen op Zoom staan deze voorstellingen op het programma:

 

Elvis I’ll be home for Christmas – met Ultimate Elvis Champion Ben Thompson (UK) en liveband – zaterdag 10 december 20:00

Met extra Elvis-, Kerst- en jaren ’50 en ’60 beleving in de foyer

De kerstsongs van Elvis behoren tot de best verkochte kerstmuziek aller tijden. Dus: hoogste tijd voor een bijzonder kerstconcert. Met natuurlijk zijn kerstnummer, zijn hits en niet te vergeten de prachtige gospel- en lovesongs van Elvis. Gebracht door één van 's werelds beste Elvis Tribute Artists: Ben Thompson. In 2017 is het alweer 40 jaar geleden dat Elvis Presley – The King Of Rock ‘n Roll – overleed. Vandaag de dag is zijn muziek echter nog steeds springlevend! Recentelijk was het album ‘If I Can Dream’ met het  Royal Philharmonic Orchestra wereldwijd een enorme hit. Na het grote succes van de theatershow ‘Elvis’ 80th Anniversary Concert’ brengen dezelfde makers een geheel nieuw Elvis spektakel naar de theaters. Een show gevuld met talrijke hits en favorieten van The King, ten tijde van kerst.  Met ‘s werelds beste Elvis Tribute Artist BEN THOMPSON (People’s Choice Award - Images of The King (UK), Europe’s Tribute to Elvis Champion (2013), Runner up-The Ultimate Elvis Tribute Artist Contest (2014) en Tupelo’s Ultimate Elvis Champion (2014). Ondersteund door een swingende live-band. 

 

De boze heks en de zandtekenaar – theatersprookje van Hanna Kraan en Tooske Ragas – zondag 11 december 15:00
Met Elze van den Akkers als zandtekenaar en Joske Koning als vertelster

De boze heks heeft haar naam te danken aan haar vreselijke humeur. Ze rent dan woedend door het bos en betovert ieder dier dat ze op haar pad tegenkomt. De dieren zijn de toverkunsten van de boze heks zat en stelen haar boek. Als de heks dat ontdekt is ze woedend! En als dan ook nog haar zus uit het Zuiden op bezoek komt, is het bos geen fijne plek meer om te wonen. Hoe gaan de bezorgde Haas, snelle Merel, eigenwijze Egel en de dichtende Uil dit oplossen? Samen verzinnen ze een plan om de rust in het bos te herstellen. Een bos met twee heksen is een ramp, maar een bos zonder toverheks is… ja wat eigenlijk?

 

Het boek Verhalen van de boze heks van Hanna Kraan is uitgeroepen tot één van de 99 mooiste kinderboeken aller tijden door Stichting Lezen. 25 jaar geleden kwam het boek uit. De verhalen over de boze heks werden eerder bewerkt tot televisieserie voor de VPRO.

Een van de bekendste moeders van Nederland, Tooske Ragas, reeg de verhalen aan elkaar tot een betoverend nieuw verhaal. 

 

De beroemdste toverende mopperkont van Nederland wordt leven in geblazen met liedjes en zandtekeningen. Deze magische productie is een feest der herkenning voor alle boze heks-fans; een prachtige kennismaking met de knorrige heks die met haar getover het leven van de dieren in het bos in de war stuurt. Met Elze van den Akker als zandtekenaar en Joske Koning als vertelster. Theaterkrant geeft 4 sterren. Trotsemoeders.nl schrijft ‘een prachtig uitje voor het hele gezin: aanrader!’

 

Henrike van Engelenburg maakte ook de familievoorstellingen De kleine kapitein (Paul Biegel), Winky en het paard van Sinterklaas, Brammetje Baas (Tamara Bos), Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens).

 

 

Vuile Huichelaar Kerstshow: Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren – dinsdag 13 december 20:00

 

Deze meezing-kerstshow vol humor van Saskia van Zutphen en Paulette Willemse is dé oplossing voor veel december dilemma’s.

Een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes, aangevoerd door de dames van Vuile Huichelaar. 

 

December is een bijzondere maand. Beginnend met Sinterklaas en alle discussies eromheen, daarna kerst met zijn eigen verwachtingen, gevolgd door oud en nieuw met de voornemens. Het is een tijd van geld uitgeven, boodschappen doen, agenda’s bijhouden en... er wordt ineens enorm veel van je verwacht. Mooie outfits, ingewikkelde gerechten, opgelegde gezelligheid, wie draait er op voor het diner met de (schoon)familie... en roep nog maar wat van die problemen. Eén van de vragen die typerend zijn voor kerst is: wat doen we met ma?!

 

Paulette en Saskia hebben dé oplossing: kom met ma en schoonzus, buurvrouw en vriendin of collega lekker de feestdagen inzingen met: ‘Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren!’

Dan is de basis gelegd voor een ontspannen decembermaand!