Zoals vroeger zo mocht je deze avond best wel noemen.

 

"Sonn, we vieren ouwjaar bij mij en ge zult d'r go...domme bij zijn." Het waren de woorden van Ton van Elteren. Hij en Co hadden eens zitten nadenken wat ze zouden doen, het vorige jaar was ook bij Ton en Connie gevierd en dat was goed bevallen, dus...  Zo gezegd zo gedaan. Als je al bij Ton en Connie komt weet je in ieder geval twee dingen: Ten eerste zul je niks tekort komen en ten tweede zit het met de gezelligheid wel goed.

Ik had eerst Henk, Sjaak en Co opgepikt. In 'Altere' waren Ehlich en Nicole er al. Abel, Lucy, schoonmoeder en de kleine waren vanaf Co al achter ons aan gereden. Met Bas Bier erbij en Wil, en binnen de moeder van Ton, en later de broer van Connie werd het weer een merakels leutige avond.

In de carport was het goed vertoeven. Aan niks kon je trouwens zien dat je onder de carport zat want twee wanden bestaan uit muren en de andere twee waren met een afsluitbaar doorzichtig plastic wand bedekt. Gezellige gasvuurkorven, koelvitrinekasten voor de drank en meer dan voldoende eten kwamen we aan niks tekort.

Hoe verder de avond, hoe leutiger de gesprekken en het ene na het andere koeie-uit-de-sloot-verhaal kwam weer voorbij. De lachspieren begonnen al krampjes te vertonen maar daar was het twaalf uur signaal. Co en Abel hadden nog voor wat vuurwerk gezorgd dat al prompt in de hemel verdwenen was. Ik besloot toch maar mijn camera uit de auto te halen en niet langer op mijn mobieltje te vertrouwen. 

Flesjes drank in glazen gevuld met een of ander goedje werden rondom naar binnen geslagen waarna er ook nog een of andere giftige drank '43' tevorschijn werd gehaald. De glaasjes werde al kleiner en dus gevaarlijker. Maar de leut spéérde 'uizehóóg en het was weer een stikbeste avond.

"We gaan hier een traditie van maken Sonneke." Waren de woorden van Ton. En van mij maggie want zo'n ouderwets gezellige avond, louter met vrienden lekker op oew 'eige, die mag je eigenlijk niet missen.

Iedereen een stikbest, succesvol en vooral gezond 2017!