Getalenteerd is hij overduidelijk, maar je mag hem zeker ook sociaal begaan noemen.

 

 

“Hoi Sonn, ik wil je even bijpraten over mijn nieuwste single.” Kreeg ik te horen van pianist-zanger-componist-tekstschrijver Ivo Stuivenberg. Al jaren is Ivo een graag geziene muzikant in en buiten de regio. Met zijn fluwelen pianospel en zijn karakteristieke stem heeft hij al de nodige muzikale voetstappen achter gelaten. Ik vroeg hem ooit in één woord te vertellen wat muziek voor hem betekent. Het antwoord was simpel, kort maar beslist alleszeggend:”Passie”.

 

Die passie merk je als Ivo een nieuwe muzikale ervaring brengt: ‘NL-Soul’. Het zijn mooie nostalgisch en gevoelige liedjes in het Nederlands. “Sonn, het zijn liedjes die een gevoel en een verhaal hebben. Het zijn ook nummers die over herkenbare en aansprekende momenten uit het leven gaan. Verstaanbare, pakkende teksten vorm gegeven in mooie songs. Soms zijn ze aangrijpend, soms opzwepend, maar altijd zijn ze met gevoel, ‘NL-Soul’ dus.” Aldus de trotse muzikant die overigens winnaar is van de eerste prijs van Het Talent der Lage Landen 2016.

 

Onze Rotterdamse vriend is onlangs de studio ingedoken met producer Guus Fluit van Floyd Records uit Leuven om de single ‘Liefde… waar is de liefde’ uit te kunnen brengen. Ivo toont hier heel duidelijk zijn sociale inborst als hij aandacht vraagt voor wat er momenteel in de wereld allemaal gebeurt. Het is een vrolijke manier om een positieve boodschap te brengen dat ondergedompeld is in een flink vleugje soul / gospel. De opbrengsten van deze single gaan geheel naar ‘Stichting Volg de Wens’. Deze stichting is er op gericht om de wensen van alle kinderen met een beperking te laten uitkomen. Speciaal voor dit lied heeft Ivo het ‘Grote Liefdeskoor’ opgericht waarbij heel Nederland en België meezingen.

 

Ik vraag me af hoe ik me dit moet voorstellen maar daar heeft Ivo wel het antwoord voor:”Mensen maken een videootje van zichzelf  of van een interessant persoon van 2 seconden op je telefoon en zingen “ LIEFDE….LIEFDE”. Deze filmpjes worden geplaatst in een steeds uit te brengen video-clip die via Facebook gedeeld wordt. Deel dit met je vrienden en laat hen ook meezingen in de videoclip over de ‘liefde’ met deze filmpjes maken wij het grootste koor ooit: het ‘Grote Liefdes-koor’.  Zo verspreiden wij met ons allen LIEFDE over Nederland, België en de rest van de wereld. Wat dachten jullie daarvan? Wie doet er mee?”

 

De oproep is dus duidelijk, via zijn facebook account kun je jouw bijdrage aanleveren die verwerkt zal worden in de videoclip. Je maakt dan deel uit van het grootste koor ooit.

Iedereen kan vervolgens de videoclip delen op zijn of haar tijdlijn met de eigen achterban. Als een positieve olievlek die ‘Liefde’ heet krijgt de boodschap de kans om zich over de gehele wereld te verspreiden. Ondersteun jij Ivo Stuivenberg in zijn streven?

 

https://www.facebook.com/#!/search/top/?q=ivo%20stuivenberg