Opening is op 27 januari om 10:30.

Tot 22 februari staat er in het gebouw van het Mollerlyceum aan het Bolwerk-zuid een bijzondere tentoonstelling die voor iedereen, op werkdagen tussen elf en vier uur, vrij toegankelijk is.

 De tentoonstelling is ontwikkeld door de Lotty Veffer foundation. De tentoonstelling laat zien wat het voor mensen betekent als ze niet meer of nauwelijks nog met familie of vrienden kunnen communiceren: aan de hand van briefjes en postkaarten volgt de tentoonstelling het leven van een aantal mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Allerlei kampen –meer dan de bekende paar- worden belicht, en de kijker komt in aanraking met thema’s als censuur en bedrog.

In het kader van het 100 jarig bestaan van het Mollerlyceum is deze tentoonstelling toegankelijk voor alle bewoners van West Brabant. Leerlingen van het Mollerlyceum zullen de gasten rondleiden en uitleg geven. Verder zal de tentoonstelling de leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Bergen op Zoom de mogelijkheid bieden kennis op te doen van het verleden met aandacht voor het vluchtelingenbeleid heden ten dagen.

Het Moller zal op 27 januari in het teken staan van vluchtelingen uit het verleden en het heden. Er is voor de derdeklassers een speciale schooldag georganiseerd waarin ze in gesprek gaan met overlevenden van de Holocaust, het verhaal horen van een Syrische vluchteling en workshops volgen van deskundigen van Nationaal Monument Kamp Vught en het NIOD. 

open: op werkdagen tussen elf en vier uur