Bas van Oevelen was de presentator van dit Bergs feest, zijn co-presentator was niemand minder dan Koert Damveld.

 

Twee oud prinsen op het podium, hoe bijzonder is dat. Het werd nog mooier toen de huidige prins op het podium klom. Drie prinsen, van de vijf die nog in leven zijn. Samen keken ze nog even terug op de allereerste prins: Prins Nilles I of wel Kees Becht die ons onlangs ontvallen is.

Zo zat de show wel meer met een kijkje in het verleden. Op een gegeven moment stonden zelfs alle presentatoren van Tusse de Schuifdeure op het podium, helaas konden er twee niet bij zijn: Rens van Tilborg en Wim van Vliet. Maar zie, ook hier werden ze op het grote scherm tevoorschijn getoverd zoals al eerder Kees Becht. En zo was de troep toch weer compleet.

Het is altijd weer geweldig om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn en hoe ze op een zaterdagmiddag als deze zo uit hun normale patroon kunnen stappen. Mooie liedjes, leutige liedjes en ontroerende momenten zoals Albert Aartsen die een nummer bracht over zijn schat en even later zijn dochter als Wana op het podium ziet verschijnen. Of die 4 kleine krabbekes die van achter het hek hun liedje brengen. Het publiek vond het allemaal prachtig en wederom viel op dat oudere en minder valide mensen op deze wijze van de Vastenavend kunnen genieten. 

Zeker ook een compliment voor de mensen van ZuidWest TV die massaal aanwezig waren om alles perfect tot in de huiskamer te brengen.

Het was een stikleutige en gezellige middag.