In het weekend van 25 en 26 maart staan de Blokstallen 3, Gebouw T en het Wilhelminaveld  bol van de activiteiten voor een breed publiek.

 

Jong en oud kunnen zich komen vermaken rond het Wilhelminaveld bij het event OPEN 2017. Dit is de tweede editie als vervolg op het grote succes vorig jaar bij de opening van blokstallen 3. Het Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en het CKB zetten nu gezamenlijk hun schouders onder de editie 2017. Het culturele veld krijgt een gratis podium  om zich in de spotlight te zetten voor een breed publiek. 

In dit weekend kan  twee dagen van 11:00 tot 17:00 uur worden  genoten van  verenigingen en clubs  die laten zien wat ze het komende jaar te bieden hebben.  Zo zijn  er optredens,  open repetities, demonstraties,  standjes en workshops door  tientallen deelnemers. Het wordt  een weekend vol entertainment waarbij even als vorig  jaar veel bezoekers worden verwacht. De organisatie is in handen van de studenten van het  Zoomvliet College en  Zinc. events& leisure,  gebouw-T en het FB. Het CKB ondersteunt het programma.  Op zaterdagmiddag om 14.00 u zal wethouder Arjan van der Weegen de officiële opening verrichten.

Rode draad

Als rode draad is gekozen voor het thema “bruisende  militaire monumenten”. Immers  de Blokstallen het CKB, gebouw-T maar ook het Groot en Klein Arsenaal stammen allen uit de tijd dat Bergen op Zoom een garnizoensstad was en er volop leven in de brouwerij was met soldaten en paarden. Daar zijn mooie verhalen over te vertellen.

Deze monumenten zijn gelukkig behouden gebleven en hebben allemaal een andere bruisende  functie.  De sfeer van paarden en militairen zal tijden het evenement benadrukt worden onder andere door een kampement van de Borgerij  en een fototentoonstelling met afbeeldingen uit het verleden en een stadswandeling.

Rondleidingen

Speciaal rond het thema ‘Bruisende militaire monumenten’  verzorgt  Stichting Bezichtiging Monumenten gratis rondleidingen door het havenkwartier langs de militaire gebouwen. Deelnemers  krijgen speciale uitleg over het militaire  verleden van de Blokstallen, Gebouw-T,  het CKB en het Groot en Klein Arsenaal. Belangstellenden kunnen zich melden bij de stand van SBM in Blokstallen  3, van waaruit de rondleidingen bij toerbeurt  starten.  

Rondrit

Op beide middagen rijdt een gratis paardentram door het havenkwartier. Ook deze route trekt langs de militaire gebouwen.  Zo beleef je op een bijzondere wijze de garnizoensgeschiedenis van Bergen op Zoom. Om het militaire verleden extra te onderstrepen word op  het Wilheminaveld een militair kampement ingericht door de Borgerij Berghen opden Zoom.

 

 

Blokstallen 3 

In Blokstallen 3 staan kramen van verenigingen en zijn er optredens van muzikanten, koren en dansgroepen. Zo treden onder meer op de Diga-Doo Jazzband, de Vereniging Interculturele Vrouwentheatergroep, de Strijkersacademie, Creative Art WorX, Voices in Harmony, Gospelkoor Real Power,Genie, Jeugdtheater Rotonde, de Wilde Mossels, Mea Dulcea, CKB cursisten, tamboerkorps Odiles Rapid, CQ koor, Boogie Down, in den Scherminkel, kunstcollectief Synapz, streetdance kids CKB en de zanggroepen Scala en Only Voices. 

Kinderprogramma

Buiten is er een programma  voor de jeugd met sportieve elementen zoals  een pannaveld van het JOC  en een springkussen.   een militair kampement, scoutingactiviteiten  en een mini-foodmarket.  

Gebouw-T  

In gebouw-T  treden Dj Joost, Bonfire, After Years, Keaton en The BoZ op. Er zijn workshops en ook kan kennis gemaakt worden met de Popschool. 

Informatie

Vorig  jaar zag de eerste editie van het glossy magazine  APPLAUS  het levenslicht.

Bezoekers aan het festival ontvangen ook dit jaar  weer een fraai  blad vol informatie over wat de stad beweegt. Het hele programma is te vinden op www.facilitair-bedrijf.nl en op de facebook pagina van Stichting  Facilitair Bedrijf.

Nog even terugkijken naar vorig jaar?