Dit jaar bestaat ProefMei 10 jaar. Een mooi jubileum, waar de organisatie zeker bij stil zal staan.

 

“Maar ProefMei staat nooit lang stil,” zegt voorzitter Dennis van Tilborg. “Volgend jaar is de provincie Noord-Brabant ‘Europese Regio van de Gastronomie’.  Een jaar dat zal gaan over lekker eten, maar ook over vers, duurzaam en dichtbij. En daarbij voelt ProefMei zich natuurlijk als een ansjoviske in ’t water! We zijn dan ook al druk bezig met de invulling van 2018.”
Het thema van 2018 is ‘We are food’. “Dat thema past zeker ook bij de Brabantse Wal,” zegt Van Tilborg. “We hebben hier natuurlijk onze prachtige streekproducten, maar ook veel innovatieve telers en toprestaurants. ProefMei 2018 zal volgend jaar dan ook zeker inspelen op dit themajaar.”

18 t/m 21 mei
Natuurlijk wordt er momenteel vooral hard gewerkt aan de editie van 2017, die op donderdag 18 (Businessavond), vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei gehouden wordt. Er staan al diverse nieuwe activiteiten op het programma. Zo komt er op de vrijdagavond bijvoorbeeld het Festival Routier, ter vervanging van de PopUp-Tour. Dat belooft iets heel bijzonders te worden. Kunstcollectief Synapsz is bezig met een groots kunstproject, de belevingspunten worden uitgebreid enz.

De Franse Tuin van het Markiezenhof zal dit jaar een belangrijke rol spelen binnen ProefMei. Hier komt tijdens het evenement een Kooktheater, zaterdag wordt er het ProefMei Diner gehouden met muziek en entertainment en zondag de ProefMei Brunch met medewerking van Kolpings Zonen.
Voor deze laatste twee activiteiten kunt u nu al kaarten bestellen via www.proefmei.nl

 

Nog even terugblikken op vorig jaar?