Afgelopen zondag  stonden de dames van het eerste vrouwenteam van MOC’17 al om 09:45 uur te wachten op het eerste fluitsignaal.

Ze moesten thuis op Rozenoord tegen het eerste damesteam van NSV uit Nispen. Onder een stralend zonnetje begonnen de eerste verkennende aanvallen van het Bergse team, maar al snel begon de omsingeling van het Nispense doelgebied. De Bergse meiden zaten fel op de bal en de dames van NSV konden maar sporadisch onder die druk uitkomen. Het was dan ook niet eens zo vreemd dat de stand bij het rustsignaal op 4 – 0 stond. Binnen het MOC damesteam zit behoorlijk wat techniek en een aantal dames beschikken over het juiste oog voor de pass. Daarbij wordt er niet ongebreideld voor de aanval gekozen maar weten ze de rust te bewaren tot het juiste moment om gas te geven. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer blies stond de eindstand op 5 – 0, een verdiende overwinning.

Het eerste damesteam van MOC’17 staat momenteel tweede in de competitie achter Oud Gastel. Helaas hebben ze in de eerste helft van de competitie teveel punten laten liggen want op dit moment zijn zij de te verslagen ploeg die maar liefst voor de 9e keer de nul wist te houden. Die 2e plaats in de eindstand van de competitie lijkt dus wel zeker.

Op 20 mei houdt dit team hun “meidentoernooi”. Hier voor zoeken zij nog wat scheidsrechters, dus als je tijd en zin hebt meldt je dan bij MOC’17 of zoek contact met MOC Dames Voetbal via hun facebook pagina.