De beste Bob Marley Tribute band van Europa is inmiddels geen onbekende meer in Bergen op Zoom.

Al enkele jaren op rij komen zij hun tribute aan de King of Reggae in Gebouw-T ten gehore brengen. Zo ook dit jaar weer; zaterdag 29 april komt Rootsriders naar Gebouw-T om een tribute te brengen aan Bob Marley’s beste en belangrijkste album Exodus. 

Exodus werd precies 40 jaar geleden in 1977 uitgebracht als 9e studio album van Bob Marley. Dit album is volledig in Londen opgenomen, nadat Bob Marley hierheen vluchtte vanwege een moordaanslag welke hij ternauwernood overleefde.  Exodus werd niet alleen goed ontvangen, Time riep het zelfs uit tot beste album van de 20ste eeuw. Het album zorgde er ook voor dat Bob Marley internationaal een ster werd. 40 jaar nadat Exodus uitkwam eert Rootsriders het album en brengt onder andere de bekende nummers zoals Jamming, Waiting In Vain, Turn Your Lights Down Low, Three Little Birds, One Love en natuurlijk Exodus ten gehore voor het grote publiek. Zoals gewend van Rootsriders worden ook de minder bekende pareltjes van het album niet geschuwd.

 

 

De zaal gaat open om 20:30 uur, het concert start om 21:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl