Muziekliefhebbers, ze kwamen weer in drommen opdraven deze zaterdag.

Record Store Day zorgt voor steeds meer aandacht voor platenzaken. Alleen al in Nederland deden er zo'n honderd zaken mee aan dit internationale evenement. Wat kan er ook mooier zijn om eerst te genieten van live optredens van leuke bands om daarna op je gemak je plaatje, CD-tje of DVD-tje uit te zoeken. 

De Waterput is het adres in Bergen op Zoom voor dit evenement, eigenlijk gewoon als je muziek wilt kopen. De gezelligheid was buiten al te merken en die trok je als het ware de zaak in. Maar liefst 9 bands/acts stonden er deze zaterdag op het programma. Er was voor ieder wat wils zoals luid schreeuwende gitaren, maar ook een zoetgevooisde stem als die van Chantal Acda. Juist bij haar optreden was ik bij de Waterput aanwezig en ik moet zeggen, ik viel als een blok voor haar muziek. Kwetsbare tonen alsof ze weifelend haar diepste gedachten overbrengt op haar publiek. Dan die bijna verlegen glimlach als ze een lied aankondigt, een klein grapje maar onmiddellijk verstomt het publiek als de eerste klanken van een volgend nummer vallen. Ze neemt je mee in een reis langs haar angsten, hoop en roept je op te strijden. Gebeurtenissen zoals de aanslagen in Brussel kunnen een directe aanleiding geven tot haar nummers. Heel eerlijk gezegd kende ik haar niet. Ze viel me echter op in de programmering die Gilly Verrest zijn publiek wist voor te schotelen. Nu ik enkele nummers gehoord heb moet ik absoluut haar laatste album hebben.

 

En dat is dus de Record Store Day in optima forma: je hoort live optredens aan en je kunt zomaar die klik met een band of een artiest hebben waardoor je zijn, hun of haar album wilt hebben. En anders struin je door de ruim gevulde rekken en bakken van De Waterput in Bergen op Zoom. Wedden dat je iets van je gading vindt?   Gilly bedankt voor weer een geweldige dag.