The MusiCompany brengt van 22 juni t/m 25 juni de musical “Legally Blonde” in Theater De Maagd te Bergen op Zoom.

 

Afgelopen woensdag was ik te gast in De Maagd tijdens de generale repetitie van The MusiCompany. ‘Sonn, loop gewoon binnen en snuif de sfeer op. Doe je ding en maak mee hoe wij onze voorbereidingen beleven.’ Dat had Henk Witjes mij te vertellen. Als leider van het Artistieke Team weet hij als geen ander wat er in de kopjes van die 35 spelers rond gaat. ‘Het zit er goed in, nu gaat het er om dat we de puntjes op de i zetten.’ Fluistert hij me op deze woensdagavond toe.

 

Als ik langs de artiesteningang aan de Potterstraat het theater binnen loop valt me de drukte al op. Mensen lopen in of uit de kleedkamer, langs elkaar heen, hier wat nerveuze gesprekjes, daar nog wat uitleg. Het podium wordt nog even geveegd en gedweild. Uit de muziekbak klinken wat ongecontroleerde geluiden en ik schrik af en toe als niet geheel geklede spelers zich gehaast van links naar rechts bewegen.

 

Deze chaotische structuur verandert direct als het gordijn zich sluit en het even doodstil wordt. Het begin is daar. Het begin vindt twee keer plaats zelfs. De geluidsman constateert de eerste keer een irritante brom en stopt de voorstelling. ‘Dit zijn de instellingen die we morgen tijdens de première ook hebben en ik wil dat alles perfect is!’ Dus begint de show opnieuw.

 

“Legally Blonde” is een bekend verhaal van film en musical. Hoofdpersoon Elle Woods is een naïeve blonde deerne die tot in Harvard geraakt om haar liefde terug te winnen. Natuurlijk zijn de gebeurtenissen verrassend en wordt een goed einde gezocht. Laat het maar aan The MusiCompany over om dit verhaal overtuigend weg te zetten. Zang, dans en toneel, dat is wat we van deze groep mensen mogen verwachten, maar dan in de overtreffende trap zeg maar. Niet voor niets heeft dit gezelschap voor eerdere voorstellingen al 6 nominaties en een award ontvangen van de nationale Amateur Musical Awards. 

 

Laat ik beginnen met de mededeling dat het een vrolijke zomerse productie is. Het orkest dat in de muziekbak verstopt zit is superstrak en getuigt van hoge kwaliteit. Dans en zang zijn sprankelend en doen je de tijd vergeten. De voorstelling gaat werkelijk als een wervelwind door de avond. Mag ik Nina van Broekhoven als Elle Woods en Evelien Hoogeveen als Enid even apart vernoemen? Hun vocale kwaliteiten overtuigen gedurende de hele show. Daarbij nemen ze je mee in een hele reeks van emoties en gezichtsuitdrukkingen. 

 

De pauze komt als geroepen, je kunt gelukkig even ontspannen voordat de voorstelling je weer bij de strot grijpt. De dames en heren van The MusiCompany verdienen een grote pluim. De musical die ze brengen is snel, aandoenlijk maar vrolijk, en bezorgt je een hele fijne avond van lekker genieten. Dans, zang en toneelspel van een hoog niveau, niets minder dan dat kun je van “Legally Blonde” verwachten. Wat ik nu zelf zo mooi vind, alle spelers stralen van plezier. Ze hebben er echt zin in en genieten overduidelijk. Dat dragen ze ook over op het publiek en je kunt niet anders dan op het eind met een big smile een klaterend applaus geven voor een geweldige voorstelling.

 

Kleding, muziek, alles is eigenlijk dik in orde en je moet beseffen dat The MusiCompany dus groter is dan de 35 spelers die op het toneel dartelen. Alle lof dan ook voor al die medewerkers die op de achtergrond aan deze productie gewerkt hebben.

 

“Legally Blonde” van The MusiCompany, zorg dat je een kaartje hebt en de voorstelling bezoekt, anders heb je er eeuwig spijt van.

 

Voor kaarten en informatie:

 

www.themusicompany.nl

 

www.demaagd.nl