Peter Dogge was al geruime tijd gevestigd in de Sint Josephstraat te Bergen op Zoom. Per 1 juli 2017 zal daar verandering in komen.

 

Wie zijn schoenen wilde laten maken wist waar hij moest zijn. Wie sleutels bij wilde laten maken of vervangen, idem. De Bergse Sleutelmaker, dat was het adres waar je moest wezen. Voor alle activiteiten aan schoenen, lederen tassen of andere lederwaren was de locatie prima geschikt. Het was de andere tak van sport die voor nieuwe uitdagingen zorgde.

 

‘Het zit hem met name in de sleutels.’ Aldus Peter. ‘Als het gaat over sleutels van deuren en dergelijke wist men ons al te vinden. Maar, steeds meer mensen met problemen of vragen over autosleutels komen ook bij ons terecht. Niet vreemd want ik ben onafhankelijk van autodealers en automerken. Sterker nog, er zijn behoorlijk wat garages die hun klanten naar ons doorsturen als ze problemen met de sleutels hebben. Het is juist die vlucht in werk met betrekking tot autosleutels die ons voor wat uitdagingen stelde. Voor veel werkzaamheden heb je de auto nodig, maar hoe ga je dat doen in de Sint Joseph straat waar je gedurende behoorlijk wat uren niet eens mag parkeren? Als je een of twee auto’s hebt dan kun je die plaatsen aan het begin of het eind van de dag wanneer je wel met de auto terecht kan. Maar het bleef niet bij slechts een paar wagens per dag.’ 

 

Ik kan me het probleem van Peter heel goed voorstellen. Een zaak die zijn klant moet uitleggen dat hij niet terecht kan, dat is eigenlijk onverkoopbaar. ‘Dat is nu wel anders.’ Vertelt Peter me enthousiast. ‘Ik heb hier achter een paar parkeerplaatsen waar mijn klanten altijd terecht kunnen.’ Zijn nieuwe pand is te vinden aan de Burgemeester van Hasseltstraat 52 te Bergen op Zoom en via de Kloosterstraat krijgt de klant toegang tot een besloten parkeerplein. Als ik eens rond kijk in de nieuwe zaak valt me de wand met apparatuur op. Peter ziet me kijken. ‘Tja, we hebben te maken met een berg elektronica die je gebruikt voor die autosleutels. Je moet ook allerlei informatie kunnen uitlezen en kunnen wegschrijven.’ Peter is er fier op dat hij zowat alle merken, modellen en typen auto kan bedienen. Echt alle auto’s dan? Nee, bekent Peter met een schuchtere glimlach. ‘Er is van een bepaald type Audi, ook nog eens van slechts een paar bouwjaren, echt niks meer te krijgen.’ 

 

De oude klanten zullen niet zoveel merken van de verhuizing, zeker als het gaat om de schoenen en dergelijke. Daarin blijft de vertrouwde service bestaan. Zoals gezegd biedt de nieuwe locatie hem wel een uitbreiding van zijn activiteiten voor wat betreft de autosleutels. Peter kijkt er naar uit. De nieuwe locatie is nog steeds gevestigd in één van de drukste aanlooproutes tot het centrum van Bergen op Zoom. ‘De nieuwe winkel is ruim, lekker licht en we kunnen vooruit. Ik heb er hartstikke veel zin in!’ Aldus een enthousiaste Peter Dogge, de enige echte Bergse Sleutelmaker.

Alle info op www.debergsesleutelmaker.nl