Speciaal voor de tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ organiseert het Markiezenhof in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis een taxatiedag zilver.

Op zaterdag 26 augustus kun je je sieraden en ander zilverwerk laten taxeren door experts, waaronder Robin Peters (Tussen Kunst en Kitsch). Ook zijn er die dag twee workshops zilverpoetsen. Iedereen kan meedoen, kijk voor meer info op www.markiezenhof.nl/zilver

 

Ben je benieuwd of jouw zilveren kunstwerk, erfstuk of een van je sieraden echte kunst is, of ben je gewoon nieuwsgiering naar het verhaal erachter? De ervaring leert dat mensen vaak half niet weten wat iets waard is. In het Markiezenhof kom je erachter of je de gelukkige eigenaar bent van waardevol zilver door het te laten taxeren door twee experts: Jeroen de Kuyper en Robin Peters. Deze gecertificeerde taxateurs zijn van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg en Robin Peters is bekend van o.a. het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch, als zilver- en juwelenspecialist. 

Ze waren ook in het Markiezenhof bij de eerste taxatiedag zilver in mei. Nu geven ze je een tweede kans om de geschiedenis en waarde van je erfstuk of ander zilver te ontdekken. Dat kan op 26 augustus tussen 11:00 en 16:00. De taxatie zelf is gratis, je betaalt alleen de toegang tot het Markiezenhof en kunt dus ook tussendoor van de grote zilvertentoonstelling genieten. Met een Kraspartout kun je in de periode tot en met 29 oktober ook de andere vier monumenten bezoeken waar ‘Voorbij IJdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ plaatsvindt. 

 

Workshops zilverpoetsen op taxatiedag

Op zaterdag 16 augustus is het ook mogelijk om in het Markiezenhof je meegebrachte zilveren sieraden of voorwerpen deskundig te leren poetsen, met verantwoorde middelen. Om 11:00 en om 14:00 uur geven kunsthistorici Bart van Eekelen en Daphne Valentijn speciale zilverpoetsworkhops in de Tuinzaal. Laatje zilver taxeren door de ervaren taxateurs van he

 Zeeuws Veilinghuis.

Praktische info

Zaterdag 26 augustus van 11: 00 – 16:00 in de Hofzaal van het Markiezenhof: taxatiedag

Workshop zilverpoetsen op 26 augustus om 11.00 uur en om 14.00 uur in Tuinzaal 3.  

Entree: toegangsprijs museum, voor de workshop zilverpoetsen betaal je €5,- extra, de taxatie is gratis.