'Fantastisch toch, dat alle facetten van cultuur samenwerken in één evenement?' Aldus Leslie Lauwen. Leslie en Daphne Lauwen zijn de uitbaters van De Teerkamer, gelegen in het hart van Bergen op Zoom. 

Zij zijn inmiddels VIP sponsor van onze site www.bozinbeeld.nl / www.westbrabantinbeeld.nl en dat voor een reden:'Het mooie aan jullie site is dat je gewoon je focust op leuk en onderhoudend nieuws.' 

Over het Bergs Cultuur Festival dat op zaterdag 7 oktober gaat plaatsvinden in Den Enghel is hij heel duidelijk:'Ik geloof in samenwerking. Samen met andere partijen kun je heel veel tot stand brengen. En het is gewoon goed voor Bergen op Zoom. Ik geloof in mensen en bij voorbeeld alles wat wij doen bij de Teerkamer is voor de mensen. Die mensen komen bij ons van hun vrije tijd genieten, van hun vakantie. Dus treden wij hen tegemoet met een glimlach, zeggen altijd netjes goede dag en tot ziens. We willen dat de mensen zich op hun gemak voelen.' 

Juist vanuit dat geloof om samen dingen te ondernemen, zoals deze nieuws site maar ook zoals het Bergs Cultuur Festival, heeft het Daphne en Leslie doen besluiten om een bijdrage aan beide initiatieven te schenken. Het BCF is daarmee weer een stuk dichter bij het verwezenlijken van iets unieks van het evenement: Het uitbrengen van een evenementenbundel vol met korte verhalen en gedichten van de deelnemende schrijvers en enkele coryfeeën, wiens naam we in een later stadium bekend zullen maken. 

Nog even wat meer over De Teerkamer: 

 

Dit is hét trefpunt voor jong en oud in het hart van Bergen op Zoom: Welkom bij De Teerkamer  (Teercamer Den Noort) 

Aan het einde van de 15e eeuw had Bergen op Zoom zich opgewerkt van een eenvoudige havenplaats tot een vooraanstaand handelscentrum. Door de welvaart kon de stad zich zelfs een eigen herberg permitteren. Het stadsbestuur liet daardoor aan de Zuidzijde van de Grote Markt een grote lokaliteit inrichten waar de Bergenaren “Inne banketeren (fuiven) souden alst hemlieden beliefde”. 

De herberg kreeg de naam Teercamer Den Noort (De naam Teercamer komt van verteren wat staat voor eten en drinken) en werd op 10 mei 1505 geopend door Jan III van Glymes, Heer van Bergen op Zoom. De Teercamer werd een levendig trefpunt in het hart van de middeleeuws stad, waar door de burger en kooplui uitbundig gedronken, gegeten en gefeest werd. 

Een halve eeuw later ging de herberg ten onder aan het krijgsgewoel van de Tachtigjarige Oorlog. Met De Teerkamer van nu heeft Bergen op Zoom haar oude trefpunt weer terug. En nu lunchen, dineren, borrelen en feesten we weer in het oude trefpunt. Schitterend modern ingericht, geheel in lijn met Bergen op Zoom: modern in een historisch jasje of historisch in een moderne tijd. 

In vroeger tijden brouwde men thuis bier en als men dan bier over had, hing men een bierpul aan de gevel. Daarmee aangevend, dat het huis een teerkamer had. Of het hier ook zo geweest is weten we niet…

Kijk voor de openingstijden en contactgegevens in onze gids onder de naam "De Teerkamer".