Roosendaal, Tuincentrum De Landerije, daar moest ik maar eens naar toe gaan want die houden aanstaand weekend een hele mooie fair, aldus Bart Hoogmoed.

 

Ik begeef me naar de Rucphensebaan 77 te Roosendaal en zie een uitnodigend gebouw staan. Uit alles blijkt dat dit een modern tuincentrum is. Eenmaal binnen word ik vriendelijk ontvangen en niet veel later zit ik om de tafel met Hendrick Jan Verheijen, de eigenaar.

 

'Ja, aanstaand weekend hebben wij een fair zoals we die een aantal keren per jaar organiseren. We kiezen dan altijd een thema. Zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus is dat "Indian Summer". Het is een hele brede fair met verschillende standhouders.' Op mijn vraag wat ik zoal kan verwachten antwoordt Hendrick Jan mij: 'Denk aan sieraden, handgemaakte doeken, worst & kaas, eigen gemaakt speelgoed, zelf gemaakte kleding, van alles met kant maar ook bij voorbeeld socialisatietraining. Voor de kids is er ook van alles te doen en te beleven. Ze kunnen bij voorbeeld cup cakes maken voor de hond.' Besluit hij lachend.

 

Als ik verder praat komt de eigenlijke drijfveer naar boven. 'Het gaat vooral om mensen die speciale beleving te geven. Ze komen net terug van vakantie en dan willen wij ze dit weekend nog even dat speciale gevoel geven, nog even nagenieten. Dit weekend is voor het publiek.'

 

Het gesprek gaat verder en ik hoor dat er live muziek is, er gegeten en gedronken kan worden, er een fotograaf rond loopt, dat er eigenlijk van alles gebeurt en te zien is. Daarbij vergeet Hendrick Jan te vertellen dat dit een bijzonder mooi tuincentrum is. Na het gesprek loop ik op mijn gemak door de zaak en wat me direct opvalt is de ruimte. Dit pand nodigt je echt uit om te genieten van elk hoekje dat je aantreft; en dat zijn er veel. "Alles voor Tuin en Dier", hoor ik Hendrick Jan nog zeggen. En dat mag je letterlijk nemen, want er is zoveel in De Landerije. Ik zie gedeelten die helemaal ingericht zijn op katten, honden en konijnen, vogels, aquaria en wat al niet meer. Ook de planten zijn keurig opgedeeld in segmenten die als ware eco systeempjes zijn opgebouwd. Het is alsof je telkens in een ander landschap verzeild geraakt. Overal zie ik ook de glimlach bij het personeel, hier wordt met plezier gewerkt.

 

Nu moet ik zeggen dat wanneer je in Tuincentrum De Landerije rondloopt die glimlach vanzelf komt. Het is hier aangenaam vertoeven, je kunt rondstruinen en iets van je gading vinden, maar je kunt ook in de koffie corner neerstrijken aan een tafeltje voor een "natje en een droogje". Kortom, dan zal het aanstaand weekend wel helemaal een feest zijn tijdens de Fair Indian Summer. Beslist de moeite waard om dit weekend een kijkje te nemen bij:

 

Tuincentrum De Landerije

Rucphensebaan 77

Roosendaal

www.delanderijetuinendier.nl