De Huijbergsepaarden3daagse is inmiddels een bekend fenomeen onder de paardenliefhebbers.

Maar de organisatie wil graag de bewoners van de omliggende dorpen en steden er meer bij betrekken zodat het voor iedereen een groot feest wordt, want veel mensen weten niet dat er ook voor mensen zonder paarden super veel te beleven valt op het terrein.

 

Schuift u vooral gezellig aan, eet en geniet met ons mee! Toegang tot het terrein is gratis. Want iedereen is natuurlijk van harte welkom op zaterdag 23 en zondag 24 september!

Een impressie van het programma:

Op zaterdagmiddag zullen we Sophie en haar grote vrienden Oreano en Konnection  ( SNCG ) in de ring zien verschijnen, zij laat met haar grondwerk en vrijheidsdressuur zien hoe bijzonder de band tussen paard en mens kan zijn, Sophie spreekt de taal van t paard, waardoor er een geweldige show ontstaat van ca 30 minuten die wellicht voor de nodige kippenvel zorgt.

 

Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens, op het terrein kan men in de tent terecht voor een drankje, en buiten de tent staan er een aantal diverse spannende variaties aan foodtrucks opgesteld die u verrassen met de meest smakelijke gerechtjes, variërend van Molukse hapjes, Special Kebab, Spicy Wings, Crazy Crepes, heerlijke pizza punten tot een ouderwets gevulde puntzak friet, genoeg keus!. Terwijl u geniet van een hapje en een drankje worden de kinderen onder handen genomen want : Schmink smoeltjes komt, laat je verassend schminken of neem een gave ballon mee 

 

Tegen schemering als het een beetje donker begint te worden zorgt de organisatie graag voor een beetje licht met een spectaculaire vuurshow van showteam Langenort.

" Sint Anthonius daalt af naar de duisternis om daar het vuur te stelen, dat gaat echter niet zonder slag of stoot, vuurspuwers, vuurdansers, en onbevreesde ruiters en hun paarden komen samen in dit geweldige spektakel.

Torenhoge vlammen, explosies, paarden die t vuur trotseren, kortom een show die tot uw verbeelding zal spreken, en uw fantasie zal verleggen.

Een gezellig gezinsuitje dus, met het hele gezin heerlijk eten op t terrein, en ondertussen genieten van 2 geweldige shows !

 

Als zondag de rust is weergekeerd, zal het strodorp worden opgebouwd, een leuke diversiteit aan standjes zoals Mikeys dierverzorging, Tokeja, 2ehandspaardenspullen, Le Cheval, Miekes ijskar, Dierenlot, Springkussens voor de kids,  Fientje en Feuntje, Van Overveld Coating,  en nog meer, waar u naar hartenlust kunt snuffelen, de kinderen vermaken zichzelf wel in het kinderdorp, daar heeft u geen omkijken naar, evenals de mannen, die zetten zich gewoon gezellig aan tafel met een lekker biertje.

‘s middags vanaf ca 12.00 wordt u vermaakt met een 3tal bijzondere demonstraties, de politiehonden en speurhonden laten zien dat ze hun vak verstaan en laten u een knap staaltje speurwerk en pakwerk zien.

Daarna zal Sophie haar kunsten wederom vertonen voor de mensen die dat zaterdags hebben gemist, deze 2e kans mag u niet missen!

En als laatste komt valkenier Ruben van Maaren ( bekend van Zapplive ) met zijn roofvogels een leerzame demonstratie geven, hij zal ca 20 verschillende vogels meenemen en ze in vrije vlucht laten zien, en de echte waaghalzen worden zelfs actief bij de demonstratie betrokken

Uiteraard is er daarna gelegenheid om Ruben de hemd van het lijf te vragen, vertelt je alles wat je wilt weten van deze bijzondere dieren.

 

Om dit bijzondere weekend feestelijk af te sluiten volgt aan het eind van de middag een geweldig afscheid door de deelnemers van Huijbergen paardendorp met een defilé door de dorpskern, waarbij ca 600 paardenhoeven door de straten trappelen.

Het zou geweldig zijn als alle bewoners van Huijbergen de deelnemers langs de route komen uitzwaaien, zodat iedereen op een leuke manier wordt bedankt voor zijn deelname en bijdrage aan een geweldig evenement.

 

Hebben wij uw nieuwsgierigheid gewekt ? Dan zien we u graag op 23 & 24 September op het terrein aan de Staartsestraat te Huijbergen. ( Nogmaals de toegang is gratis )

 

Kortom de Huijbergsepaarden3daagse een allround familiespektakel, welke mede mogelijk gemaakt is dankzij onze sponsoren.