Wie ging winkelen in de binnenstad van Bergen op Zoom, kon deze middag ook genieten van de bands die vrolijke muziek maakten op het Krabbenfestival dat voor de 13e keer georganiseerd werd door Looporkest de Leutige Krabben.

Dat muziek voor iedereen is kon je zien in de gemêleerde gezelschappen die op de Grote Markt, Mozes de Hesplein en het Beursplein hun beste beentje voor zetten om het publiek te vermaken en de jury te manipuleren om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Er waren zelfs een paar dames die een drankje brachten naar de jury op de Grote Markt wat meer weg had van omkoperij. De Tivoliband uit Halsteren hadden Hollandse meezingers bedacht voor deze middag, en waar weer andere bands de voorkeur hadden voor een rock genre. Die gene die van een lekker ouderwets marsliedje houden, kregen dit voor geschoteld van Blaaskapel de Klienkers uit Tholen. Rond de klok van 17.30uur kwamen alle bands tezamen op het Beursplein voor een klinkende finale en met spanning op de uitslag te wachten van de jury. Jammer dat met de finale de weergoden even de waterkraan open deden voor een half uurtje. De pret kon het niet drukken zei een muzikant tegen mij “van binnen ben ik al nat genoeg van de biertjes – dit kan er ook wel bij”. 

Met alle opgetelde punten die door de jury zijn gegeven zaten de nummers 1 en 2 heel dicht bij elkaar met één punt verschil. De eerste plaats en wisselbeker ging naar de Dweilband de Vossblaozers uit Nieuw-Vossenmeer. De tweede plek naar de Chicas uit Prinsenbeek, die ook de trofee “ Vooruit met de geit” mee naar huis konden nemen. Het bandje Effe D'r Neffe uit Steenbergen dat voor het eerst mee deed op het Krabbenfestival werd derde. Met de klanken van de winnende band werd het festival voor dit jaar afgesloten en de woorden tot volgend jaar.

Foto's& Tekst: Bastin van Elzakkers