Donderdagmiddag 21 september vindt voor de CKV-leerlingen van het Mollerlyceum de spectaculaire kick-off van ‘Het Nieuwe CKV’ plaats in Gebouw-T in de vorm van ‘De Grote CKV Show’.

Deze interactieve voorstelling is voor de leerlingen speciaal op maat gemaakt, door de CKV-docenten van de school in samenwerking met DOEN Development, onder meer bekend van ‘De Grote ZZP Show’.

Dit jaar is voor leerlingen op het Mollerlyceum, maar ook landelijk Het Nieuwe CKV gestart. Een aantal aspecten van de bekende Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) zijn in ere gehouden, maar veel is nieuw. Reden te meer om deze overgang niet geruisloos te laten plaatsvinden, maar er samen met de leerlingen op een leuke en leerzame manier bij stil te staan. Veel aspecten van cultuur komen donderdagmiddag in een ‘late night show’-setting aan de orde, zoals theater, muziek, dans en beeldende kunst.  De show wordt gepresenteerd door cabaretier Edo Berger, die een aantal gasten ontvangt, waaronder enkele oud-leerlingen die vertellen over hun leven in de spotlights. 

Zo zal Sanne Groefsema, inmiddels professioneel zangeres en zangdocent, vertellen wat er allemaal bij komt kijken om in haar vak zover te komen. Ook zal zij zeker indruk op de leerlingen maken met een exclusief optreden. Internationaal bekende en onderscheiden Popjournalist Jean-Paul Heck (ook oud-leerling) komt vertellen hoe hij van de ene naar de andere uithoek van de wereld vliegt om de grootste pop- en rockidolen te interviewen, en hoe hij deze bijzondere baan bereikt heeft. 

Acteur Iwan Dam zal samen met enkele huidige CKV-leerlingen een stukje improvisatie toneel neerzetten, en leerling Romy Vissers geeft een dansdemonstratie. De beats voor, tijdens en na de voorstelling komen van DJ Flexabeats, oftewel Moller-docent Arnold van der Werff, die een heel andere (cultuur-)kant van zichzelf laat zien en horen. Verder geeft toppercussionist Sherwin Kirindongo een interactieve masterclass percussie, vertellen en showen de technici van Gebouw-T enkele kneepjes van licht- en geluidstechniek en speelt presentator Edo Berger een interactief spel met het publiek via de mobiele telefoon. Kortom; cultuur beleven op zijn breedst, mét diepgang!